Co studiujecie, gdzie pracujecie, co zamierzacie???

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
nadinn
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: nadinn » 23 cze 2008, 08:14

jaaa, mam bardzo podobny problem.

Chcę zacząć studia doktoranckie ale mój angielski jest w przybliżeniu zerowy, bo nigdy się go nie uczyłam w szkole. Niby sporo rozumiem, ale co to jest za wiedza.
Niby dobrze znam niemiecki no ale na studiach doktoranckich z zarządzania ludźmi to tylko angielski a nie jakiś niemiecki. No i tu problem, czy iść na żywioł i w trakcie uczyć się tego angielskiego czy całkiem odpuścić?
Na razie postanowiłam odczekać rok i pouczyć się tego angielskiego, ale nie wiem czy dobrze robię.
Ubogich duchem staĂŚ jedynie na tani optymizm;
Kosztuje wprawdzie drogo, ale innych.

Awatar użytkownika
kju3
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: kju3 » 23 cze 2008, 09:05

po co czekac ?
isc na zywiol, szkoda czasu, bedziesz potrzebowala wyrownac swoj poziom to bedziesz zakuwala dniami i nocami, ale pojdzie do przodu, sprobowac, za rok zapal mniejszy i pewnie inne "powody" na nie ;)
dr T.Kasprzyk - McGhan 410 FX - 360 g

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 23 cze 2008, 14:40

no wlasnie identyczna sytuacja nadinn ale ty mimo to wydaje mi sie masz latwiej bo to nei staz tylko studia doktoranckie douczyc sie a ja conajwyzej pracy nie dostane jak slabo bedzie mi szedl staz:/
a ja dalej nie wiem co robic czy isc czy sie uczyc na kursie anglika i isc za kolejny rok na staz:(

Awatar użytkownika
kju3
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: kju3 » 23 cze 2008, 15:01

jaa na staz idz teraz za duza luke bedziesz miala, czego sie boisz a bylas choc na rozmowie kwalifikujacej ?

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 23 cze 2008, 20:13

jeszcze nie;) wszystko odwlekam zreszta narazie to i tak mailowo jestem z nimi w kontakcie

i jeden facet powiedzial zebym sie odezwala na jesieni skoro od pazdziernika moge zaczac dopiero

mnie sama rozmowa przeraza...

Awatar użytkownika
kju3
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: kju3 » 23 cze 2008, 22:47

odezwala nie znaczy ze przyjmie
trzeba pojsc na pierwsza druga trzecia a moze i dziesiata rozmowe, aby wiedziec jak to wyglada, co mowic jak sie zachowywac, jesli masz problem z rozmowa to jak bedziesz sie zachowywala jak zaczniesz staz ? tez bedziesz bala sie podejsc do ludzi zapytac lub byc moze od razu obslugiwac klientow ?

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 23 cze 2008, 23:33

wlasnie dlatego kju nie nadaje sie do zycia i dlatego nie chce zaczynac chodzic na rozmowy- cofnij sie pare stron wstecz jak to pisalam z virril o tym ze nie nadaje sie do tego

mam chodzic na dziesiatki rozmow zeby wiedziec co mowic specjlanie? skoro tak to ja na dluzsza mete nie moglabym udawac kogos kim nie jestem takze praca widocznie i staze nie sa dla mnie...

Awatar użytkownika
kju3
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: kju3 » 24 cze 2008, 06:56

nie udawac, nie o to mi chodzi
po prostu poprzez doswiadczenie bedziesz wiedziala co mozesz powiedziec a co nie, co nalezy powiedziec, o czym wspomniec a jakiego tematu nie rozwijac, nie chodzi o udawanie, a nabranie pewnych rutynowych zachowan, tak jak np mowisz dzien dobry jak widzisz sasiada ;)
jesli nie bedziesz probowala, nie zaczniesz chodzic do ludzi, otwierac sie to rok w zawieszeniu czy piec nic nie da
i nie mow ze sie nie ndajesz, po prostu trzeba sprobowac i zobaczyc jak to faktycznie wyglada, czesto strach ma wieksze oczy

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 24 cze 2008, 14:43

wiem ,wiem w moim ma naprawde wielkie;) tak sie zasiedzialam w domu ze teraz ciezko mi zrobic ten krok ,zwlaszcza ze nie wiem zabardzo w jakich dziedzinach mam szukac a przeciez musze isc w kierunku ktoy mnie interesuje i bym byla w nim dobra :roll:

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 25 sie 2008, 13:03

Orientujecie się czy jest możliwość przejścia ze studiów zaocznych na dzienne?
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”