TYCIE zaczyna się po 40-tce:(

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: TYCIE zaczyna się po 40-tce:(

Post autor: Sabrina » 12 maja 2013, 09:32

Ja wczoraj znów dożarłam i slodyczy -ogromne lody,cukierki czekoladowe,rybe, 2 razy zupe chłodnik i kebab o 20-tej godzinie i jeszcze o 23.15 jabłko. Masakra i szok jaki mam apetyt od 2 dni.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 12 maja 2013, 12:46

babina7 pisze:< nie jedna młoda dziewczyna by pozazdrościła> napisała Quer...........A Ula to nie młoda dziewczyna??? (giggle (giggle (giggle
No teraz to wygląda jak młoda dziewczyna (happy
Ulla, naprawdę rewelaja. tak mnie zmotywowałaś swoim wyglądem że zapisalam się na saunę. Zobaczymy jak ją zniosę.

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 12 maja 2013, 13:05

nie slodzcie mi tyle ,bo jeszcze bardziej z dumy nadme sie i napecznieje (happy

Quer a na jaka saune sie zapisalas?
i czemu to sa zapisy?
to nie jest tak ze idziesz kiedy masz chec ,placisz i siedzisz pol dnia?
Ja zawsze lubilam sauny ,kiedys mialam taka faze ze co sobote jezdzilam do Sopotu do aquaparku na sauny wlasnie.
Wchodzilo sie rano i placilo tyle co za caly dzien,i to byly godziny tylko dla kobiet.
Wiec same babki ,saun do wyboru do koloru chyba z 10 ,rozne rodzaje i temperatury.
Umawialam sie z kolezanka ,albo corka ale i sama bywalam.Bralo sie tony kosmetykow ,maseczki do twarzy wlosow pillingi lakiery do paznokci .
i pol dnia zlatywalo na spaniu na lezakach ,saunowaniu pielegnacji ,a pozniej jak zrobilo sie cieplej to mozna tez bylo opalac sie na tarasie.
Fajna sprawa tylko troche ode mnie za daleko.
teraz mam swoj klub i mi wystarcza do sopotu nie jezdze,

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 12 maja 2013, 14:51

ullrike pisze:nie slodzcie mi tyle ,bo jeszcze bardziej z dumy nadme sie i napecznieje (happy ,
pęcznieje to się żarcia (giggle

W gabinecie odnowy mają taką kapsułę tylko na ciało, jest to sauna parowa lub na podczerwień. Mam nadzieję że jest równie skuteczna co taka klasyczna.
Wybralam ją z dwóch powodów .. bardzo źle znoszę ciepłe wilgotne powietrze, od razu mam duszności i zawroty głowy.
i moje włosy się dosć mocno kręcą, muszę je modelować więc po takiej saunie wygladałabym jak strzyga.

Ulla a do takiej sauny cos się nakłada na ciało?

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 12 maja 2013, 18:13

Ula, pięknie jest!
Zazdroszczę Ci brzucha, bo to jest też moja największa bolączka, ale zazdroszczę też umiejętności takiego wielogodzinnego sportowania się, relaksowania, leniuchowania po prostu...
Mnie... to nawet szkoda jest snu na sen - ciągle muszę się czegoś uczyć, coś zwiedzać, coś czytać...
Inaczej żyć nie umiem, próbowałam, ale zawsze bez skutku (triste

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 13 maja 2013, 07:46

Amina bo ja i tak czuje sie pokrzywdzona ze musze dalej jeszcze pracowac (giggle
wiec korzystam ,wypoczywam ,i lenie sie jak tylko moge ,migam od pracy na wszytskie strony.
A zwiedzac tez lubie,bo to przyjemne :)

Quer nie wiem co to za urzadzenie ,jakies sauno podobne,
Bardziej zabieg niz sauna.
w saunach chodzi wlasnie o ten bajer ,rytual ,lenistwo ,lazenie w recznikach .
Normalnie kolejnosc jest taka ,ze bierzesz prysznic ,myjesz sie i wchodzisz do sauny sucha ,z sucha skora .
porow kosmetykami nie zatykasz.
A tam dopiero puszczasz swoje soki,.
do parowki ja biore rekawice ,siedze wtedy w tej parze i drapie sie po ciele :)
wychodze i splukuje pod pryszcicem z tych skornych kulek.
Ale na wlosy jakas maseczka jak najbardziej moze byc .wlosy przy okazji tez sie regeneuja .

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 13 maja 2013, 22:51

Pracować za dużo to ja też nie lubię (rofl staram się nie dłużej niż 5 godzin dziennie i raczej przez cztery dni w tygodniu, domowych prac też unikam jak mogę
Ale żeby tak w ogóle nie pracować, to raczej nie dla mnie, bo by mnie chyba depresja zżarła. Pamiętam jak kiedyś przez rok siedziałam w domu z małymi dziećmi, z nudów ze muszę robić w kółko to samo, o mało wszystkich wokół nie pozabijałam

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 14 maja 2013, 10:42

u mnie waga drugi dzień bez zmian, czyli 58,5 kg (envy no ale dobrze że nie idzie w góre, wczoraj kupiłam w rossmanie zupe brokułową z kuskusem z allevo, głodna byłam już jak wilk, a nie chciałam się obeżreć, noi chciałam spróbować jaki to cholerstwo ma smak, i stwierdzam, że dobry, ciekawi mnie czy te shaki i koktajle to trzeba robić z mlekiem czy z wodą, mleka nie lubie, niestety odkąd jest pasteryzowane
w sumie to się pilnuję
mój wczorajszy jadłospis:
ś - jogurt naturalny 150 ml i 2 pomidorki
2 ś - plaster pieczonego karczku (przeze mnie) i pomiodor
obiad - zupa brokułowa allevo
w domku
200 ml zupy jarzynowej bez śmietany
kolacja pomiodor i plasterek karczku
wczoraj nie miałam owocków, za to warzywami nadrobiłam
a dzisiaj
ś- serek wiejski liht i pęczek rzodkiwek
2 ś - jogurt owocowy
o- bedzie zupa brokułowa
potem się zobaczy, w ramach walki z wagą i nadwagą i paskudnym ciałem kupiłam sobie jeszce jakiś tam balsam p.cellulitowy 4d, za cale 20 zl, żebym go jeszcze regularnie stosowała (punch bo ja to słomiany zapał

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 14 maja 2013, 11:06

ullrike pisze:Quer nie wiem co to za urzadzenie ,jakies sauno podobne,
Bardziej zabieg niz sauna.
.
tak, podobno działa jak sauna, lezy się w takiej kapsule na deskach i się poci i relaksuje.

Dzieki za wszystkie informację (kiss

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 14 maja 2013, 20:04

Anima, praca pracy nie jest rowna. Twoja praca to teraz sama przyjemnosc (clapping (clapping (clapping Wyspecalizowana, doswiadczona i doceniana Pani ....... nie napisze oczywiscie kto. No ale do tego trzeba miec tez madra głowę i chęć do nauki oraz mozliwosci jej kontynuowania. Ja oczywiscie juz jestem na emeryturze ale ostatnie trzy lata wspominam jak koszmar. Zawsze mowiłam,ze od ksiegowosci, glodu, ognia i wojny zachowaj mnie Panie. Nie pracowalam w ksiegowosci tylko w administracji państwowej ale to jest tez okropienstwo. Ta biurokracja jest okropna i dla ludzi i dla pracownikow. Chciałabym pracowac ale nigdy w zyciu nie chcialabym robic tego co robilam przez 30 lat. Ja chcialabym byc kosmetyczka albo fryzjerka i miec swoj gabinet. Ale najbardziej chcialabym,tanczyc w zespole tanecznym mam na mysli to gdybym jeszcze raz sie urodziła. Teraz to moge sobie potańczyc w sanatorium, jak jest z kim. Jak nie ma to w kołku tez fajnie.

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”