ANTYKONCEPCJA

Moderator: Zespół I

Antykoncepcja - jaka stosujecie?

pigulki
213
52%
plasterki
25
6%
gumki
76
19%
wkladki
44
11%
naturalna
30
7%
inne
19
5%

Liczba głosów: 407

Awatar użytkownika
sysia
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: sysia » 17 paź 2005, 18:47

Dość długo brałam pigułki, ale brak ochoty na sex doprowadzał mnie do szału. Od kilku miesięcy wkładka normalna i jest ok.
Skupin - 26 pa¼dziernik

migotka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: migotka » 30 paź 2005, 23:41

bralam cilest przez 9 miesiecy ale czulam sie po nim okropnie. :? bylam chuda jak patyk i w ogole nie moglam jesc, sam widok jedzenia sprawial ze mialam mdlosci :( , wiecznie chcialo mi sie spac i mialam stany depresyjne. Pozniej bralam harmonet ale po nim wcale nie lepiej bylo i do tego doszly uplawy. teraz nie biore zadnych i jest wszystko cacy. Stosujemy gumeczki :) nie przepadam za nimi ale coz trzeba!!! :twisted:

Awatar użytkownika
gosia29
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: gosia29 » 03 lis 2005, 16:21

kiedyś jeszcze "na cerę" diane 35, potem triregol, na końcu logest...
a teraz pełna wolność ;) tak się ułozyło że w wyniku komplikacji porodowych lekarze musieli zrobic mi małe ciach ciach trzonu macicy i teraz to ja mam dopiero luz... choć niestety wszystkie dolegliwości związane z miesiączkowaniem odczuwam normalnie no moze poza krwawieniem które u mnie jest takie jakby go nie było w porównianiu z tym sprzed porodu...
reasumując nie mam części macicy co uniemożliwa zajscie w ciążę choc normalinie jajeczkuję itp.

migotka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: migotka » 04 lis 2005, 10:39

Gosiu strasznie mi przykro. Dobrze ze masz juz dzieciaczka. Ja mam jeszcze ciąze przed soba i bardzo boje sie wlasnie takich komplikacji :(

Awatar użytkownika
gosia29
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: gosia29 » 04 lis 2005, 12:14

Migotka dzięki, ja nie traktuję tego w kategorii "przykrej sprawy" może dlatego że mam juz 2 dzieci 6 letniego synka i 2 letnia córę:)) A w obliczu moich 2 cięć cesarskich takie rozwiązanie jest dla mnie całkiem ok. Na pewno inaczej bym to odbierała jako katastrofę gdybym nie miała dzieci ale w obecnym czasie parka jest dla mnie "maksimum zadowolenia".
Moja sytuacja to b. długa historia z wieloma wątkami kóra zaczęła się podczas 1 cc. Teoretycznie nie powinnam donosić zadnej ciąży do konca a ja urodziłam o czasie dzieciaki po 4,5 kg i 61 cm. Także niezbadane sa nasze sciezki przeznaczenia :) Ale nie zasmiecam ankiety:)

Awatar użytkownika
angelika
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: angelika » 13 gru 2005, 17:53

pigułeczki :) Logest
powiekszenie biustu u dr Kasprzyka 16.12.05, 255 model 410 LX inamed

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... /event.png

Awatar użytkownika
misiu9999_2005
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: misiu9999_2005 » 14 gru 2005, 09:11

Pigułki Marwelon :wink:

Madzilka1
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Madzilka1 » 18 gru 2005, 14:38

Zawsze Logest, az w końcu musiałam odstawić.Zrobilo mi się jakies zapalenie żyły. Papierosy i tabletki w moim przypadku tak zadziałały.Teraz bede szukała albo innych tabletek, albo rzuce palenie na rzecz tabletek. :idea: :idea:

Awatar użytkownika
kita
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Jak się zabezpieczacie?

Post autor: kita » 19 gru 2005, 17:55

Mam maly problem wlasnie w tym temacie. Dotychczas czyli przez jakies 5 lat uzywalam tabletek antykoncepcyjnych ( Diane 35, Microgynon, Cilest, Harmonet, Logest i jeszcze pare innych ktoryc nazw nie pamietam) jednakze wszytkie one sprawialy ze mialam wieksze lub mniejsze problemy zdrowotne ( opuchniete cale cialo, bolace i opuchniete podbrzusze do takiego stanu ze nie moglam sie dopiac w spodniach w ktorych mialam zawsze duzo luzu, codzienne migreny i mdolsci, bole jajnikow a w niektorych przypadkach nawet plamienia przypominajace okres przez caly miesiac, nie mowiac juz o strasznie obnizonym libido, nastroju i nadwrazliwosci). O dziwo badania krwi (nie roblam kompleksowych badan hormonalnych tylko zalecane watrobowe i podstawowe krwi) nie wskazywaly na zadne dolegliwosci a ja czulam sie fatalnie. Lekarz zabronil mi przyjmowania tabletek i powiedzial, ze prawdopodobnie naleze do 5% kobiet kt nie toleruja tabletek i lepiej zebym ich nie przyjmowala. Powiedzial jeszcze, ze tabletki, oczym lekarze nie mowia swoim pancjentkom bo dostaja kase za rozprowadzanie tabletek lub dostaja je od kompanii farmaceutycznych na specjalnych zjazdach, maja wiele skutkow ubocznych bardzo powaznych dla zdrowia i plodnosci kobiety szczegolnie w mlodym wieku. Przestalam brac tabletki, moj organizm doszedl do siebie ale musze znalezc cos zastepczego a nie wiem co? Co u was dziewczyny innego sie sparwdzilo, czego zywacie i co mozecie polecic? Co jest najmnije szkodliwe dla organizmu?

Awatar użytkownika
joanna2828
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: joanna2828 » 19 gru 2005, 18:04

co do tabletek hormonalnych to mam straszne doświadczenia - ostatnimi czasy musiałam brac tabletki, niestety, moje serce nie wytrzymało, zaczęłam się dusic, a nogi piekły i bolały jak cholera - pierwsze objawy zakrzepów ! - to dopiero horror przezyłam :(
serce nie może dojśc do tej pory, ale jest zdecydowana poprawa :)
tak więc tabletki odpadaja całkowicie :?
niestety pozostały mi metody naturalne.... no i mężczyzna dośc sprytny :lol: :oops:
na inne środki antykoncepcyjne jestem uczulona.... albo nie mogę ich uzywac - nic mi za bardzo nie pozostaje, no chyba że zrezygnowac z miłości :wink: :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ankiety”