Nesie,nie ma sprawy pytaj

Ja 4 lata temu czyli mialam 46 lat zaczęłam sama profilaktycznie łykać soyfem,ale nie czułam jeszcze zadnych objawów klimakterium.Wiedzialmze lada miesiac sie zaczną,wiec nie czekalam az dostane uderzenia i inne objawy,tym bardziej ze moja babcia i moja mama ciezko przez ten okres przechodziły [depresja]
Więc tak sobie łyjałam CODZIENIE rano jedną tabletke Soyfem,aż pewnego dnia rok temu zauważyłam,ze mam problemy ze spaniem.Wybudzac sie nagle zaczęłam w ciagu nocy po pare razy,a jak tylko zaczynało switać to budziło mnie światło i nawet ćwierkanie ptaków az oknem[ale swiatlo i halas przeszkadzać mi zaczęłu juz z 4 lata temu]
Zaczęłam szukać czegos co mi pomoze bo kapnełam sie ze to jest pewnie juz klimakterium. Do tego zniechecenie do zycia,brak radosci z rzeczy które do tej pory mnie psasjonowały,ciagle byłam wkur... bo to nawet nie była złość tylko wkur...na maksa...
znalazłam ksiazki,znalazłam opis jak dziala naturalny progesteron,co to jest....i od praiwe roku stosuje.
Wiec tak.
Rano 1tabletke soyfem codziennie cały czas,caly miesiąc.
Progesteron.w pierwszych miesiacach 2x dziennie [na noc wiekszą dawkę,bo lepiej sie spi,w dzien mniejszą,bo moze zamulać] Po pół roku zrezygnowałam z porannej dawki kremu,bo czuje sie dobrze biorac tylko na noc[godzine przed snem].
Nesia co do kremu to jest tak:
Jak kobieta jeszcze miesiączkuje,to ma zacząc smarowanie w 16 tym dniu liczac od pierwszego dnia miesiączki i smarować sie do prawie samej miesiaczki.Czyli dwa tygodnie bez kremu,dwa tygodnie z kremem,soyfem codziennie.
Nic wiecej nie stosuje.
Soyfem i krem są to naturalne preparaty wiec zeby zadziałaly i był jakis efekt to musi minąc pare dygodni.
Jeszcze cos waznego. Od 4 lat wybudza mnie wstajacy świt,wiec jak tylko zaczyna świtac ubieram na oczy opaske z polara,

a na hałas [szczekajace psy,świergot ptaków,sąsiad z kosiarką o 6 rano

,od 4 lat wkladam stopery do uszu i z nimi spie.Przezwyczaiłam sie do tych wszytkich zabespieczeń i przesypiam całe noce od 24 do 9 rano, z jednym wstawaniem w nocy o trzeciej zeby zrobic siku

Z męzem mamy osobne sypialnie bo on chrapie jak dinozaur,wiec mogę spać tak opakowana w stopery,opaski na oczach,bo mąż tego nie widzi
Niech mama spróbuje przez 3 miesiace łykać soyfem i stosować progesteron.Kremu w pierwszych miesiacach idzie wiecej bo organizm musi sie niem "napełnić",a potem jedna tubka,starcza chyba na 2 miesiace albo nawet dłuzej.
Pytaj smialo jak coś.