Miejsca, które warto zobaczyć cz.II

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 03 sty 2009, 11:54

Byłabym wdzięczna jakbyś wklejali zdjęcia z Tajlandii --oczywiście ci co byli ;)
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 18 sty 2009, 15:04

orientujecie się jak wygląda temperatura w lutym w Tajlandii, Borneo?
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
ladykate
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: ladykate » 18 sty 2009, 15:20

Michitka, poniżej 30 stopni nie spada nawet w nocy przez cały rok,
nawet jak siedzisz w domu i jak nie masz klimy albo chociaż wiatraka to jesteś mokra po 5 minutach od nie robienia niczego;
Tajlandia przepiekna i bardzo za nią tęsknię a szczególnie z tym ciepełkiem no i prawdziwym żarciem tajskim :p ale praca nie pozwala mi sie wyrwać.....no i studia :doubt:
Nie odk³adaj zycia na póŸniej!!!!
dr BrzuchaĂąski - juÂż po! applaus
http://ticker.7910.org/an1cCAcNw360010M ... anV6IA.gif

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 18 sty 2009, 15:31

Ladykate

a jakieś rady masz??? chętnie poczytam

czyli bardzo wilgotno i gorąco --czyli tylko cienkie rzeczy

Awatar użytkownika
ladykate
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: ladykate » 18 sty 2009, 15:48

Michitka pisze:czyli bardzo wilgotno i gorąco --czyli tylko cienkie rzeczy
tak, chybaże zamierzasz zwiedzić też pólnoc czyli góry - jest ciekawie mozna zobaczyc hill tribes czyli wymierające plemiona, zyjace na klepiskach itd szokujące doświadczenie i warto zobaczyć i tam w nocy temperatura jest niska moze koło 10stopni
(na oko) a w dzien gorąco

natomiast na poludniu czyli bangkok, kanchanaburi i cały cypel z wyspami to tak jak pisałam jest gorąco;

jaksa cienka bluza sie czasem przydaje bo od oceanu wieje troche jak jestes na wyspie; no i w taksówkach zimno od klimatyzacji; przez rok czasu spodnie długie to moze 2 razy ubrałam a tak to top na ramiączkach spodenki/kiecka i japonki :p

Michitka jak chcesz coś wiedziec konkretnego to pytaj to moze cos pomogę;

co moge powiedziec to:
- targuj się bo biały człowiek na start dostaje kilkakrotnie zawyzoną cenę (dotyczy to tych kramików ulicznych z cichami, pamiątkami itp); pamiętam jak kupiłam sobie dresik za około zadowolona a później zobaczyłam taki sam za niecałe 10zł :doubt:
- tak samo w taksówkach nie umawiaj sie na cene tylko niech wlacz taksometr - zawsze wychodzi taniej
- w restauracjach typowch dla turystów tez zapłacisz kilkakrotnie wyższą cenę
- jest bardzo tanio (zarcie itp) ale produkty tajskie, wszystko co europejskie jest drogie
- jak chcesz wrócić opalona to uwazaj na mydła i balsamy nawilzajace itp - tam wszystko prawie jest wybielające :badgrin:
-wynajesie skutera jest bardzo tanie i gdzies na wyspie to fajna sprawa
- jest duzo samotnie podróżujących turystów z europy wiec nie problem kogos ciekawego do dalszej podróży poznać

Michitka a na wycieczkę jedziesz? zwiedzanie? wypoczynek? czy na własną rękę? I w któro miejsce? Czy całą Tajlandię chcesz objechac?

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 18 sty 2009, 16:07

To z tym opalaniem jak tam jest, że jakiego mydła nie używać?? :badgrin:

Ja na razie zbieram informacje, co i jak --i do końca nie zdradzam ;)

Awatar użytkownika
ladykate
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: ladykate » 18 sty 2009, 17:14

Michitka pisze:To z tym opalaniem jak tam jest, że jakiego mydła nie używać??
chodzi o to że tam jest wszystko wybielające tak jak u nas są rzeczy brązujące;
i naprawde cięzko jest znaleźć mydło/balsam który nie jest wybielający;
Ja raz kupiłam Nivea ten granatowy bylo po angielsku napisane że to jest nawilżający i uzywałam go po opalaniu a jeszcze pytałam w sklepie czy przypadkiem nie jest wybielający (bo po angielsku było tylko ze nawilzajacy balsam a reszta po tajsku) dopiero znajoma tajka sie smiala ze sie opalam i wybielającym smaruje a ja sie dziwilam ze jakos wolniej sie opalam niz zwykle.....

Michitka a to chyba niedlugo planujesz jakiś wyskok?

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 18 sty 2009, 23:23

A pamiętasz może jak to jest z wizą do Tajlandii, ale ta zwielokrotnego wyjazdu i wyjazdu? Lepiej załatwiać w warszawie czy tam na lotnisku/.

--urlop na luty ;)

Awatar użytkownika
ladykate
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: ladykate » 19 sty 2009, 15:50

Michitka, w Warszawie załatrwic lepiej chyba kosztuje 100zł za kazdy wjazd i max 3 wjazdy kazdy chyba z 30 dniami pobytu;

na lotnisku o ile dobrze pamietam to mozna dostac tylko jednokrotnego na 15dni; zresztą z nimi sie "cięzko" dyskutuje wiec ja wolałabym miec załatwione

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 21 sty 2009, 21:26

A mam jeszcze pytanie czy to prawda, że zdjęcie na wizę musi być jak najbardziej aktualne??? i np nie można zmienić odcienia włosów??

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”