Na emigracji-czyli jak sie odnalezc ?cz.3

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Annetta
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Annetta » 01 gru 2008, 16:43

Londyjka swetna emotka :p
Sam ty to masz sny :p , dobrze ze sie nie polamalas.

Ja dzis grzybowa zupke gotuje (suszone grzybki przywiezli mi rodzice) zapach na caly dom.

Aha zmodyfikowalam przepis na twarog-zamiast 1 litra jogurtu dodalam 0,5 litra i 3 slodkie smietany reszta tak samo.Za pare dni bedzie rezultat.

Wlasnie od tego tygodnia przechodze do innego dzialu w pracy i bede pracowac 32 godziny tygodniowo-kazdy poniedzialek wolny, bardzo mi to odpowiada :p (mialam juz dosyc 40 godzinnej biurowej pracy :evil: )
Rano zrobilam soie poranek pieknosci, pilling, maseczka itp,ach cudownie :p

Awatar użytkownika
agus_dan
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agus_dan » 01 gru 2008, 19:49

ja chce dis strasznie wracac do Polski!!!do domu!!!
okropny dzien w pracy poplakalam sie podczas rozmowy z szefem, narzucaja na mnie coraz to nowe obowiazki bo tamten odszedl a tamten jedzie na wakacje i oczekuja aby wszystko bylo idealnie, choc tak byc nie moze, ja juz tej bezradnosci nie moge, caly dzien placze boze jakie to sa debile, najchetniej bym sie zwolnila ale co ja pozniej zrobie z praca teraz ciezko, ale juz nie moge na nich patrzec
do domu :(
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.

15/06/10 operacja noska -dr Łątkowski

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 03 gru 2008, 16:16

ja tez chce sie stad wyprowadzic ... :(

wczoraj mialam masakrycznego dola... myslalam ,ze sie zarycze na smierc... :cry: :cry: :cry:
wyjade stad - to pewne ... :evil:
musze jednak czekac... rok na przeprowadzke ! i to mnie najbardziej dobija.............http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... f2c168.gif
dla mnie tutaj zycie nie ma wiekszego sensu... (chociaz pieknie i niczego nie brakuje)
kazdy dzien jest tak samo beznadziejny ...
a kazdy nowy znajomy nadaje na zupelnie innych falach... :x
prawda jest, ze najlepsi znajomi mieszkaja w genewie- tutaj nie znam nikogo normalnego :!: :!: :!:

ciezko jest...zwlaszcza teraz :?
NIGDZIE NIE BYLAM JESZCZE TAK BARDZO NIESZCZESLIWA ,jak TUTAJ i nigdy w zyciu, nie mialam tyle problemow z ludzmi !!!

oni sa tacy jacys... dziwni... :roll: zdystansowani... zimni i strasznie zacofani!
nie toleruja w ogole obcokrajowcow... czesto uwazaja sie za bog wie kogo...

w szkole, gdzie jest 20 osob...gadam tylko z dwiema...
inni traktuja mnie ,jak cos gorszego... chociaz , jestem od niektorych duuuzo lepsza
( chodzi o jezyk )
i doskonale wiem ,co jest grane ... :?
...na poczatku kursu przyznalam sie, ze jestem polka...
znowu popelnilam blad ! :evil: :evil:
od jednej szwajcarki uslyszalam niedawno, ze ona to" nie lubi zadawac sie z obcokrajowcami, bo nie chca sie nigdy dostosowac... " :roll:
kurde no, co to ma byc wogole za komentarz !
ja juz naprawde nie moge byc bardziej swiss niz jestem !!! :?
daje z siebie wszystko , zeby zadowolic ich... a czuje ze i tak nic tego nie zmieni... pozostane zwyklym toudim ,jak ostro nie zawalcze o swoje ! :evil:

wiecie, gdyby nie j. francuski , to by tutaj nikt ze mna nie gadal !!! :evil:
jak zaczne mowic po niemiecku (wkoncu ,oficjalny jezyk to tutaj wlasnie niemiec :evil: )
.... musze tlumaczyc, dlaczego i jak to...(?)
skad jestem i po co tutaj... :(
czesto jestem tez pytana , kiedy wroce spowrotem do genewy... :roll:

moi sasiedzi gadaja tez ze mna tylko i wylacznie po francusku...
nawet nie probuja po niemiecku ... ani w swoim dialekcie, bo przeciez moglabym sie nauczyc od nich !!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:

wszedzie , gdzie nie uzywam francuskiego klody pod nogi... u lekarza, u fryzjera,
u kosmetyczki itd.itp.... MASAKRA !http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... ii/dno.gif

....dzisiaj , na spacerze z jimim mialam tez niemila sytuacje... :(
jakis dziad zaczal szczuc swojego psa na mojego... :evil: :evil:
ten pies byl na b.dlugiej smyczy...
...i facet widzac, ze moj piesek nie daje soba pomiatac i odszczekuje... nie skrocil smyczy ...tylko jeszcze ja wydluzyl... :o zeby narobic mojemu stracha...
:evil:

...nie wiedzialam ,co zrobic...nie chcialam dac skrzywdzic mojego jimiego jakiemus kundlowi... :evil: wiec wzielam go na rece...
a ten dziad jeden, do mnie z ryjem, ze mam puscic psa...

strasznie sie wystraszylam, bo ten glupi pies malo na mnie nie skoczyl...http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... zony_2.gif
wpadlam w bloto... :(
odpowiedzialam, zeby pociagnal swojego psa... bo ja nie wypuszcze mojego z rak ... :evil:
a on do mnie odrazu , zebym nie pyskowala - bo obcokrajowiec jestem ...
a jak posci swojego , to wtedy bedzie dopiero rzeznia !
:roll:

...nie wiedzialam co zrobic, pokazalam mu palca i powiedzialam ,zeby sie leczyl...
..a jak go jeszcze raz spotkam na drodze i jego pies mnie zaatakuje ,to zadzwonie po policje... daje slowo !!!!!!!!! :evil: :evil:

...kur... nie wytrzymam tutaj normalnie w tej wiosce kretynow !!!!!!!!!!!!!!!! http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... _flaga.gif

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 03 gru 2008, 19:53

Londyjka, swietny wozek..widze ze odrazu ze spacerowka...
no i kosz porzadny na zakupki hihi
agus_dan pisze: okropny dzien w pracy poplakalam sie podczas rozmowy z szefem, narzucaja na mnie coraz to nowe obowiazki
ah..skad ja to znam...wiem co czujesz slonko...ale trzeba brac na tych debili poprawke i zbytnio sie nimi nie przejmowac....
wez sobie kapiel goraca z pianka,wypij lampke czegos mocniejszego i idz spac niech juz sie ten dzisiejszy nie zbyt mily dzien skonczy, jutro bedzie nowy lepszy ;)
Samanthii, o matko jacy rasisci!!!!
szok!!
wspolczuje ci tego otoczenia tam.....
naszczescie masz juz tylko 12 mcy i przeprowadzka...hihihi
szybko minie 8-)
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
renusia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: renusia » 03 gru 2008, 21:33

cukiereczekPL pisze:Londyjka, swietny wozek..widze ze odrazu ze spacerowka...
Mi tez sie bardzo podoba 8-)

Sam Matko, bardzo mi przykro. Normalnie szok!!! Ja bym czegos takiego nie wytrzymala! Na 100% komus bym przywalila a wyzwiska to lecialyby z moich ust jak z karabinu :evil:
Bardzo mi Cie szkoda, nawet nie wiem co moglabym Ci poradzic :| Trzymaj sie cieplutko PDT_Love_13

cukiereczku Co tam slychac w swiecie pieknych kobiet :-D
"PiĂŞkno: siÂła ktĂłra kobieta oczarowuje kochanka, a przeraÂża mĂŞza"

Awatar użytkownika
anne21
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: anne21 » 03 gru 2008, 23:23

kurcze sam wspolczuje..i biedny jimmy.....co za chamstwo :| oh(m1 oh(m1 ..w ogole niemcy,austriacy i szwajcarzy uwazaja polakow za zlodziei i ogrszych od siebie..chociaz oni nam nie dorastaja do piet ;) ;) rok ci szybko minie...bedzie mala sam....i wtedy zamieszkacie w genewie i wszystko bedzie po staremu 8-) 8-) 8-) ...a ja wpadne kiedys was odwiedzic :badgrin: :badgrin: ;) jak sie czujesz,???masz nadal bole???

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 04 gru 2008, 00:15

dziekuje w imieniu wózka ;)

Sam,Ty to masz przeboje,nie mzoesz sie teraz denerwowac a tu takie cos!
Normalnie w szoku jestem,jacys nienormalni Ci ludzie tam mieszkaja, tu nie mialam jeszcze takich przebojow z obcymi mi ludzmi. A te babki ze szkoly to jakies zadufane w sobie widze ... :roll: zupelnie jak niektorzy Polacy czy Czesi z moich kursow....obcokrajowcy sa najsympatyczniejsi u mnie...
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 04 gru 2008, 08:26

renusia pisze: cukiereczku Co tam slychac w swiecie pieknych kobiet :-D
o to samo moge zapytac ciebie hihihihi
jak tam ci sie zyje slonko?
ostatnio przegladalam fotki i tak mi sie przypomnialas hihihi
p/s pisalas gdzies ze masz fajnego brata :roll:
wolny? hihihihihihi :badgrin:

Londyjka pisze:A te babki ze szkoly to jakies zadufane w sobie widze
ciekawe czy ludzie poprostu tacy sa czy sie zmienjaja i dziadzieja po latach :roll:
u mnie w pracy...ostatnio zapytala sie hinduska czy wszystkie polki sa takie zadufane..
(chodzi o dziewczyny u mnie w firmie ktore nawet nie odpowiadaja czesc czy dzien dobry,mnie omijaja szerokim lukiem,a glowy maja dumnie uniesione ze tylko patrze kiedy sie potkna hihi)
anyway...
odpowiedzialam babce ze nie nie wszystkie tylko takie ktore przyjechaly ze wsi w ktorej jadly suchy chleb a teraz zarobily troche kasy i wielkie damy sie zrobily.....

:|
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 04 gru 2008, 08:45

Sam , wspolczuje Tobie bardzo , ja na szczescie nie odczuwam rasizmu w Belgii bo tu mieszka wiecej obcokrajowcow niz samych belgow ...
...Zamieszkaj w krainie pralinek ...
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
anne21
Rozmowna Beauty