Typ figury - jaki podoba się facetom ???

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
tOOsia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: tOOsia » 23 sie 2008, 10:30

Mój brat ma 190 cm i zawsze uwielbiał małe dziewczynki takie pod pachę :D
Jego żona też jest drobna, mniej więcej mojego wzrostu (ok 165-167 cm) z dużym biustem (od siebie dodam, że fajna laska :D )

Kolega mojego Miśka jest wysoki i szczupły i zawsze też gustował w niskich kobietkach na obcasach, z wielkim biustem, z ładnymi buźkami.

Mój Misiek mówi, że takie średnie jak ja są ok ;) ale myślę, że jakbym była 10 cm niższa to też by mówił, że jestem ok... gdybym była wyższa o 10 cm to by pewnie ze mną nie był bo sam ma 176 cm i pewnie wyszedłby na wierzch jego kompleks...

Jednak i tak uważam, że większość facetów nie zwraca uwagi na wzrost tylko na buźkę, biust, nogi, pupę.
24 styczen 2012 - korekta nosa. Dr Stepniewski. JUZ PO!!! JESTEM TAAAAKA SZCZESLIWA !!!

Awatar użytkownika
Kalisto87
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Kalisto87 » 23 sie 2008, 11:15

tOOsia pisze:Mój brat ma 190 cm i zawsze uwielbiał małe dziewczynki takie pod pachę :D
Jego żona też jest drobna, mniej więcej mojego wzrostu (ok 165-167 cm) z dużym biustem (od siebie dodam, że fajna laska :D )
Dla mnie idealny jest przedział 165-170.

Oczywiście nie twierdzę, że każdemu mężczyźnie podoba się kobieta z wybiegów :!:

Jednak obecnie większość kobiet ma średni/większy wzrost niż sprzed paru dekad. Wtedy więcej kobiet miało drobniejszy wzrost a duże panie stanowiły mniejszość (tak w każdym razie twierdzi moja mama i babcia).
Obecnie rzadko kiedy widzę kobietę mojego wzrostu. Nawet na moim wydziale przeważają wyższe panie.
Co za tym idzie - mężczyźni zakodowali sobie "standardową" sylwetkę - taką najczęściej spotykaną na ulicach, w TV itd. W końcu jakoś ten gust sobie musieli wyrobić ;)

Natomiast będę się upierać przy tym, że mało który mężczyzna obejrzy się za kobietką, która ma mniej niż 160cm. Niestety...myślę, że fanów malutkich kobietek jest równie mało, co amatorów malutkich piersi.

samanta_kafe
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: samanta_kafe » 23 sie 2008, 11:48

Kalisto87 pisze:Natomiast będę się upierać przy tym, że mało który mężczyzna obejrzy się za kobietką, która ma mniej niż 160cm. Niestety...myślę, że fanów malutkich kobietek jest równie mało, co amatorów malutkich piersi.

ale tu chyba chodzi o takie bardziej "skrajności" (przepraszam za słowo, inne mi się nie kojarzy w tej chwili) - ponizej tych tam 160 i powyżej jakichś 175cm wzrostu..

mi osobiście podobają się kobiety wyższe ode mnie - tak z 10cm - na które mój facet mówi najdelikatniej "żyrafy" (ale i wszystkie poprzedniczki moje były niższe ode mnie, więc widocznie wysokie dziewczyny nie podobają mu się i już). długie nogi i wciecie w talii- świetnie wygląda u szczupłej wyższej dziewczynie - gdybym miała z 5 cm więcej - najlepiej w odległości od kości biodrowych do żeber - to maiłabym wcięcie w talii że hoooooo :badgrin:

ale.. jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma - i to też potencjalnych gustów facetów się tyczy :badgrin:
27 kwietnia '09 - dr Broma - mentor round 325cc HP PDT_Love_16

Awatar użytkownika
Kalisto87
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Kalisto87 » 23 sie 2008, 11:54

samanta_kafe pisze: ale tu chyba chodzi o takie bardziej "skrajności" (przepraszam za słowo, inne mi się nie kojarzy w tej chwili) - ponizej tych tam 160 i powyżej jakichś 175cm wzrostu..
No...ja właśnie nie chcę popadać w skrajne przypadki karłowatości czy gigantyzmu, bo to już w ogóle rzadko komu się podoba ;)

Mam na myśli zakres, który nie mieści się w statystycznych ramach.

Ja mam właśnie coś około 158 :roll:

Taki wzrost nie zdobi kobiety...w każdym razie ja tak o sobie myślę ;)

Ale moim kompleksem był biust a nie wzrost - więc swoją kurduplością w gruncie rzeczy się nie przejmuję zbytnio :p

Awatar użytkownika
clarisss
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: clarisss » 23 sie 2008, 12:06

kurcze, tak tutaj piszecie i z nowymi piersiami to powoli na ideal facetow wychodze. hehe ;) ale jak dla mnie to "sa gusta i gusciki". przebywam glownie z facetami (jakos nie mam szczescia do kolezanek) i jedyne co zauwazylam to to, ze wiekszosc nie lubi zbyt wysokich dziewczyn (175 w gore) no i "plaskich". a poza tymi 2ma kryteriami to nie ma zasady. jedni lubia takie inni smakie. choc na pewno bardziej kobiety o pelnych ksztaltach, nawet lekko puszyste niz wieszaki. ladna buzka tez sie bardzo liczy...
280cc eurosilicon low profile
13.08.2008

Awatar użytkownika
ladykate
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: ladykate » 23 sie 2008, 14:13

clarisss pisze:choc na pewno bardziej kobiety o pelnych ksztaltach, nawet lekko puszyste niz wieszaki. ladna buzka tez sie bardzo liczy...
też to zauważylam, podobnie jak ty bardziej obracam się w męskim gronie bo tez nie mam szczęścia do koleżanek i tez zauważyłam że z "dwojga złego" większe powodzenie mają bardziej puszyste niż wieszaki i buźka, buźka jest chyba najważniejsza bo reszta zalezy tez od stroju itp i da sie co nieco zakamuflować bądź podkreslić.
ale ładna buźke lubią wszyscy i nie mówie tu o kilogramie tapety i skapującym tuszu tylko bardziej o naturalnym pięknie bo wbrew temu co pokazują media zauwazyłam ze faceci (przynajmniej moi koledzy) wolą bardziej naturalne kobiety niż "tapeciary" jak mówią cięzko powiedzieć co się pod tą tapeta kryje....... :roll: w sumie maja racje :!:
Nie odk³adaj zycia na póŸniej!!!!
dr BrzuchaĂąski - juÂż po! applaus
http://ticker.7910.org/an1cCAcNw360010M ... anV6IA.gif

Awatar użytkownika
pszczolka831
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: pszczolka831 » 23 sie 2008, 18:17

Mhm... co z tego, że mam wzrost 169 cm skoro jestem płaska jak decha. Chyba zafunduję sobie za jakiś czas nowe cycuchy :-D ale najpierw nos zmienię ;) i każdy obejrzy się za mną na ulicy :badgrin: Chociaż mojemu lubemu niby podobam się taka jaka jestem... za to ja dążę do ideału oh(re1

caradurka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: caradurka » 23 sie 2008, 19:00

pszczolka831, jak większość kobiet ;)

Awatar użytkownika
ladykate
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: ladykate » 23 sie 2008, 19:48

pszczolka831 pisze:i każdy obejrzy się za mną na ulicy
a z tym oglądaniem sie to nie zawsze tak jest że komuś się podobamy jak się ogląda, już chyba któraś o tym pisała (chyba samanta), pszczólka nie bierz do siebie tego ze Cie zacytowałam nie piszę tu o Tobie

owszem czasem chłopaki oglądają się za fajnymi laskami ale nie to powinno być miernikiem atrakcyjności bo nie zawsze oglądają się czy zwracaja uwagę dlatego ze laska jest ładna czasem wręcz przeciwnie.... :badgrin:

kiedys oglądałam jakis program o anorektyczkach i była taka jedna koscista wyglądała naprawdę koszmarnie ale nie przyjmowala tego do wiadomosci, wszyscy jej mówili - kolezanki, mama, rodzeństwo ze to nie wyglada dobrze i ze jest chora a ona stwierdziła że oni wszyscy są zazdrośni bo tez chcieliby byc tacy chudzi jak ona i ze ona wie ze jest sexy bo się za nią meżczyźni na ulicy oglądają i zwracają na nią uwagę :badgrin: :badgrin: ktos z publicznosci powiedział dlaczego sie oglądają (bo wygląda dziwnie, jakby była chora) to tez mu przyklepała ze jet zazdrosny :badgrin:

czasem jak ide z kolegami to tez sie oglądaja za kims i wcale nie z powodu atrakcyjnosci...... np oglądają się za pulchniutkimi z komentarzem "jaka maciora/świnia...." ciekawe czy taka tez mysli ze jest sexy? przeciez nie słyszy co mówią

nie raz tez słyszałam od nich "widzieliscie jaki pasztet poszedł" widziałes jej ryj" itp

wiem nie miłe ale prawdziwe :!:
Nie odk³adaj zycia na póŸniej!!!!
dr BrzuchaĂąski - juÂż po! applaus
http://ticker.7910.org/an1cCAcNw360010M ... anV6IA.gif

Awatar użytkownika
Poli
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Poli » 23 sie 2008, 20:08

a tutaj przyklad ;) :
Mała kobieta z dużym biustem to ideał

To dopiero niespodzianka. Naukowcy potwierdzili to, co wszyscy wiemy już od dawna. Według najnowszych badań mężczyznom najbardziej podobają się kobiety, które mają długie nogi i duże biusty.
czytaj dalej...

Badacze z Brunel University wiedzą już, dlaczego piękności w stylu Marylin Monroe i Scarlett Johansson tak bardzo podobają się facetom. Po przebadaniu 77 ochotników okazało się, że pociągająca kobieta musi być stosunkowa niska i dość szczupła. Najważniejszego jednak, by miała długie nogi i duży biust.
http://www.dziennik.pl/kobieta/article2 ... ideal.html

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”