Na emigracji- czyli jak sie odnaleźć ?:)

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 10 gru 2007, 10:40

A ja jednak nie rozumiem :? Pieniądze - rzecz nabyta, rodzina, zdrowie - sprawy ulotne. W pogoni za pieniedzmi zatraca się podstawowe wartosci jakimi jest miłość, ciepło rodzinne, nie raz nie widzimy że czas płynie tak szybko, że lada moment moze sie okazać, że przykładowe Święta, które odkładalismy z roku na rok juz nigdy nie nastaną, bo człowiek nie młodnieje a wrecz przeciwnie - stażeje się. Przykładowo rodzice - czy oni będa wiecznie, czy goniąc za kasą zatrzymamy ich na dłuzej? Rozumiem, nie zawsze się da, ale czy na obczyźnie nie ma ze jedne święta pracuję ja inne ktoś inny?
fondle nie nie pomyślę, że się\ godziłas to po co teraz płaczesz - wręcz przeciwnie, współczuję Ci determinacji. I życze abyś w przyszłe Święta pojechała do domu, bo odwiedziny w Świeta to nie to samo co po Świetach ;)
agma27 piszesz zostawiamy rodzine przyjaciol,pytanie jest-czy warto?? Świetne pytanie, swoje zdanie na ten temat wyraziłam na początku posta.
ghostdog cytat z Tego posta przyjezdzajac tutaj zyskalam.....tylko materialnie.. wszystkie kolezanki maja juz przynajmniej jedno dziecko...a ja w tym tutejszym tepie moze wyprodukuje z ledwoscia jedno za 5 lat . Ok zabiezpieczasz sie materialnie, a tęsknota siedzi w sercu, bez urazy - w avatarku widać Twój wiek - piszesz o mozliwym dziecku za 5 lat; a zastanawiałas się że za 5lat moze byc za póżno na pierwszego dzidziula?

Pozdrawiam Was dziewczyny i życzę wszystkiego dobrego, nie zatracajcie się w robocie bo umyka wam spora część szczęścia życia w rodzinie; przecież na obczyźnie nie możecie być\ niewolnikami pracy.
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 10 gru 2007, 22:23

nesia, pieniadze rzecz nabyta ale bez nich nie da sie zyc! dziwne ze tego nie rozumiesz i zycze ci zebys nigdy nie byla w takiej sytuacji i nie sadze zebysmy byly niewolnikami pracy po prostu chcemy sobie zapewnic byt i jakies godne zycie a to niestety czasem kosztuje pewne wyrzeczenia .... a teraz postanowilam ze kolejne swieta spedze w domu... nawet poinformowalam o tym odpowiednie osoby hihihhi

oj uciekl mi post... konczac chcialam dodac ze nesia ma troche racji czas plynie szybko wiec postaram sie to odpowidnio wykorzystac i nie tracic...
pozdrawiam wszystkie zabiegane i zapracowane bedzie dobrze laski.. musi!!!

Awatar użytkownika
ghostdog
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: ghostdog » 10 gru 2007, 23:13

Ech....Nesiu...za granica jest tak ze przyjezdzajac tutaj zanim wstapilismy do Uni...to nic tutaj sie nie mialo oprocz oszczednosci wyslanych do Polski i w takiej sytuacji jak tu miec dzieci...z drugiej strony w Polsce znajomi pracujac....majac rodzine i wszystko co trzeba mogli spokojnie zakladac rodzine. Nie mowie ze moi znajomi biedowali ani nie sa niesamowicie kasiasci....zyjac za granica jest inaczej...
Teraz studiuje na dziennych studiach bo zawsze chcialam, chlopak poki co pracuje jako ochroniarz czyli w nocy..i wciaz nie wyobrazam sobie by zalozyc rodzine...nie stac mnie na nia...czasowo...bo zawsze mozna zyc z benefitow...ale ja tak nie chce, ja bym chciala dostac fajna prace po studiach i spokojnie pojsc na macierzynski. Strasznie ciezko jest miec dziecko kiedy nie ma ono Babci ani zadnych ciotek itp....dlatego go nie mam....bo dla mnie ta sytuacja jest wciaz niesprzyjajaca. Ale wiem ze sa osoby ktore innaczej patrza sie na ta sprawe, mieszkaja tutaj maja benefity, dziecko..i tyle..... ;)

Toxic...zamowilam album osobiscie w Bootsie, a drugi uploadowalam przez ich strone i za chiny nie da sie wsadzic"do koszyka"....musze znowu sie tam wybrac.....
boozki PDT_Love_01
2006 Latkowe cycuchy
2008 Kasprzykowe powieki
botoxik here i come:)

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 11 gru 2007, 12:37

ghostdog, prezent bedzie napewno udany :-D Ja juz powoli zaczynam sie przymiezac do pakowania walizek, bo juz w czwartek rano lece do Polski :p . Ja juz odebralam swoj kalendarz, super to wyglada. Taki prezent od serca... na caly rok :-D
Pozdrawiam oh(t1
24 MARCA 2010 Dr.Kasprzyk 265 TRF - w koncu je mam :)

http://pdgm.pitapata.com/j3qqp2.png

Awatar użytkownika
agma27
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: agma27 » 11 gru 2007, 14:41

no toxic to bedziesz balowac w polsce dzien wczesniej ode mnie.Kurde a ja nawet polskiego piwka tym razem nie skosztuje,ale brama-no ale coz ,cos kosztem czegos.Ale kupie oj ile ja kupie tego piwa.Zubra kupie i jak juz bede mogla to sie zaprawie oj jak sie zaprawie! :-D

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 11 gru 2007, 20:23

jeny dziweczyny jak wam zazdroszcze ze juz jedziecie no.... ja jeszcze 35 dni (codziennie odliczam)

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 11 gru 2007, 23:02

ale ten czas leci juz zaraz swieta :oops:
ale macie fajnie laski ze spedzicie je w polsce,ale ja sie nie lamie wrocilam wlasnie od siostrzyczki ze szwecji a rodzicow zobacze juz w styczniu.wiem ze swieta sa wyjatkowe i tylko raz w roku ,ale wyjezdzajac z kraju kazdy musi sie z tym liczyc ze bedzie widywal rodzinke rzadziej.ja bardzo ubolewam ze nie bedzie mnie w tym roku na swieta z rodzinka,ale nie mozna miec wszystkiego.wyjechalam bo w polsce nie widzialam dla siebie przyszlosci,wiec teraz musze jakos zyc ;)
pozdrowionka ;)
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
agma27
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: agma27 » 12 gru 2007, 11:06

http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... ma27/1.jpg

misialeczek specjalnie dla Ciebie.nauczylam sie wklejac fotki ufff nie bylo latwo,to moj pierscioneczek,tylko jakosc kiepska

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 12 gru 2007, 13:17

agma27, ale Ci zazdroszcze :-D tego pierscionka oh(re1
Ja juz sie spakowalam, nie wiem po co tak wczesnie,pozniej i tak bede sprawdzac wszystko 10 razy, ale juz nie moglam wytrzymac :-D Najlepiej to bym juz nocowala na lotnisku :badgrin:
24 MARCA 2010 Dr.Kasprzyk 265 TRF - w koncu je mam :)

http://pdgm.pitapata.com/j3qqp2.png

Awatar użytkownika
agma27
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: agma27 » 12 gru 2007, 14:17

ja dzisiaj pakowalam prezenty i tez juz zyje wyjazdem,jak fajnie,swieta w polsce PDT_Love_04

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”