blokada przed byciem matką

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 29 paź 2006, 23:04

To ja mam widocznie "wiecej szczescia niz rozumu" :lol: bo moje dzieci to chodzace aniolki :D az sie wszyscy dziwia i zazdroszcza PDT_02 applau
WYZNANIE EX-DZIEWICY
Diabłu dam miłą chwileczkę
By zaś odpust zjednać
Panu Bogu świeczkę
Mnie już niepotrzebna
Jonasz Kofta

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 29 paź 2006, 23:11

tez bym chciala miec aniołki :wink:
i postaram sie je tak wychowac...tyle ze ja często bywam nerwowa i wybuchowa wiec nie wiem czy te moje planowe dzieci nie beda mialy jakiegos adhd :roll:
ale potencjalny tatus to spokojny gośc wiec oby poszly w jego charakter :wink:
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 29 paź 2006, 23:23

blondi 22- ja tam wole 2 cesarki niz jedna plastyke brzucha :lol: A ciazy i porodu (szczegolnie drugiej/drugiego) to balam sie panicznie(jak ognia rzec by mozna :wink: ), ale czego sie nie robi z milosci do chlopiszcza :D
WYZNANIE EX-DZIEWICY
By zaś odpust zjednać
Panu Bogu świeczkę
Mnie już niepotrzebna
Jonasz Kofta

Awatar użytkownika
papatka
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: papatka » 30 paź 2006, 00:28

ja młodą rodziłam naturalnie a przy młodym miałam cesarkę i powiem Wam , że nigdy w życiu nie dałabym sobie zrobić cesarki - wolałabym setkę dzieci urodzić naturalnie...
12.V.06 - piersi, Skupin
24.XI.09 - brzuch, Skupin

Awatar użytkownika
blondi 222
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: blondi 222 » 30 paź 2006, 13:31

no wlasnie..czego sie nie robi z milosci ... 8) 8) :lol:
moj kochany coraz czesciej pyta o dzidzie, nie nachalnie, bez zadnej presji ..ale jednak.. :roll: :wink:
mi samej tez sie to tlucze juz po glowie..bo jak nie tezaz to kiedy. :? .a moze mi sie spodoba i bede chciala drugie.. :lol:
ale z tym chceniem to jest u mnie identycznie jak u dominikany.. :lol:

szpaczku ...co cie najbardziej przerazalo???..w samej ciazy , co jest najgorsze...?...bo porod raczej nie mysle , ze zdecydowala bym sie przejsc na zywca.. :x boje sie :!: :!:

papatko..podziwiam twoj wyczyn i kazdej kobiety ktora tego dokonala ...ze tak powiem "wlasno recznie".. :wink: ..ze mnie jest straszny cykor.. :oops:

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 30 paź 2006, 13:40

blondi 222 pisze:szpaczku ...co cie najbardziej przerazalo???..w samej ciazy , co jest najgorsze...?
Sam bol porodu to jasne :wink: stres czy uda mi sie zalatwic cesarke tez swoje robil, ale NAJGORSZE dla mnie w ciazy jest poczucie "niepelnosprawnosci" ja nigdy w ciazy ne czulam sie "w stanieblogoslawionym" :evil: o NIE .Czulam sie chora,kaleka,uposledzona ktore to uczucia poglebia u mnie fakt ze nie wolno mi tego na co mam ochote :evil: (np. papierosy, alk. jazda konna itp.) Jeden wielki koszmar , nienawidze byc w ciazy :x ale tak jak pisalam zrobilam to dla chlopiszcza i dla NAS :D i oczywiscie bardzo chcialam miac dzidziusia (ale nastepne to juz adopcja :D :D )
WYZNANIE EX-DZIEWICY
By zaś odpust zjednać
Panu Bogu świeczkę
Mnie już niepotrzebna
Jonasz Kofta

Awatar użytkownika
syla
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: syla » 30 paź 2006, 15:50

Ja tam mam jednego i na kolejne sie nie szykuje bo tak jak Szpaczek czułam sie chora i uposledzona .
A w ostatnich miesiącach jadłam za pieciu i przytyło mi sie w sumie z 30 kg, to była masakra.
Mała tłusta świnka ffeeeeeeeeeeeeee..
Nie wypowiadam sie na temat porodu naturalnego bo miałam cesarke (musiałam pośladkowo leżał młody).
Ale cesarka nie jest zła

Ale najlepszym lekarstwem na te cierpienia było słyszeć jego serduszko na ktg jak bije jego ruchy a ruszał sie sporo. No i teraz jak przed snem mówi "kocham cie mamuś"
Co tam te 30 kg odssysanko plastyka i po temacie
DR. BRZUCHANSKI -plastyka brzucha juz po 15.05.06
12.10 Simka

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 30 paź 2006, 16:00

rany syla 30kg? ale jak tu chyba gdzies wklejałas swoje zdjecia to nie bylo widac gr tłuszczyku na Tobie to po co to odssysanko??
chyba ze cos pomyliłam teraz...ale nie wydaje mi sie :roll: :wink:

a mi sie jakos wydaje ze okres ciąży jest fajnny, ze wszyscy nad Toba skacza itd :wink:
hmm chyba ze jak moja ciocia bede rzygac do 7 miesiąca to dziekuje :roll:
najlepsze jest to ze ona w dniu gdy dowiedziala sie ze jest w ciązy ważyła 72kg a tydzien przed porodem 67kg :roll: :wink:
przez to rzyganko :roll:
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

_Pysia_
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: _Pysia_ » 30 paź 2006, 16:09

dziewczyny bez przesady. Nie wy pierwsze się zastanawiacie czy będziecie dobrymi matkami , nie pierwsze sie bólu boicie. Ale gdyby z tego powodu wszystkie z ciąży rezygnowały to dawno byśmy wyginęli. Tyle kobiet rodzi i wychowuję dzieci, więc nie jest to jednak niemożliwe. Nigdy nie będziecie, nie będziemy ;) idealnymi matkami bo takie nie istnieją. Zawsze nasze dzieci w końcu coś nam wypomną, ale w końcu wy też macie coś swoim mamą do zarzucenia, ale jednak oprócz nielicznych wyjatków matka to najważniejsza dla was osoba.

Dziecku tez nie są potrzebne najdroższe zabawki czy ciuszki. Potrzebne jest mu bezpieczeństwo i poczucie miłości, także nie musimy być super bogate. Mam narazie mało lat, jestem kilka dni po ślubie, ale zastanawiamy się nad dzieckiem, tak w ciągu trzech lat postaramy się o powiekszenie rodzinki. Nie chce czekać do 30, czy 40. Boje sie bólu strasznie, ale w koću da się urodzic dziecko i dalej funkcjonawać , czego przykładem są nasze mamy i my. Zawsze jest możliwośc powikłań czy nawet tragedii, ale czy nie jest tak również przy znieczuleniu ogólnym przy op plastycznej. Nie wiem też czy będę dobrą matką, ale wiem, że bede się starać i będę kochać maleństwo, nie wiem nawet czy zawsze w stanie będę utrzymać dziecko. Ale gdybym tylko o tym myslała, to powinnam w domu siedzieć i czekać na śmierć, bo przecież nie wyjdę na dwór bo mnie coś rozjedzie, nie zjem czegos bo może być z ołowiem..... także trochę luzu i jesli tylko chcecie dziecko to działajcie :)
...nie mów nic, nie chce wiedzieæ co naprawdê dzieje siê doko³a nas...

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 30 paź 2006, 16:12

DAC JEJ PIWA MADRZE GADA :D
WYZNANIE EX-DZIEWICY
By zaś odpust zjednać
Panu Bogu świeczkę
Mnie już niepotrzebna
Jonasz Kofta