Nadżerka

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
megi
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: megi » 22 cze 2006, 15:31

Dziewczyny,pomóżcie :(
Byłam u ginekologa i okazało się.że ja również mam nadżerkę :( na razie lekarz dal mi leki i za miesiac mam przyjsc na kontrolę..wtedy podejmie w razie potrzeby dalsze kroki.
Niestety nic mi nie powiedział,czy moge sie normalnie kąpać,chodzić na basen i czy seks jest zabroniony :roll:
Jak myślicie??

xenia523
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: xenia523 » 22 cze 2006, 16:01

Megi, jestem w takiej samej sytuacji. Tylko teraz jak pojde to lekarz mnie jeszcze raz zbada, i powie jesli mam ja nadal, to tez mi da leki. Tak mowiel ostatnio, (poltora roku temu) :?
Az sie niepokoje...
No co ty, chyba nie ma takich przeciwwskazan :roll: Pierwsze slysze, co innego po jej usunieciu...
23.03.07 Kubasik 400cc HP

Awatar użytkownika
Merlinka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Merlinka » 22 cze 2006, 16:46

Megi
nie martw sie mozesz normalnie funkcjonowac ja chodzilam z nadzerka chyba z 3 lata zanim ja zlikwidowalam

elajustyna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: elajustyna » 22 cze 2006, 17:16

wydaje mi sie , ze jak na laser to nie jest duzo.
wiem z doswiadczenia, ze raczej odradza sie robienie wypalanki przed urodzeniem pierwszego dziecka,moze to grozic poronieniem w przyszlosci.
przed urodzeniem dziecka mialam i nadzerke i wlokniaka w piersi.lekarz powiedzial mi ,ze czasami na rozne kobiece problemy ciaza jest dobrym rozwiazaniem,bo po niej kbiecy organizm sie oczyszcza i wszystko wraca do normy.
Niedojrzala milosc mowi:" Kocham cie,poniewaz cie potrzebuje". Dojrzala milosc mowi: " potrzebuje cie poniewaz cie kocham"

xenia523
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: xenia523 » 22 cze 2006, 19:15

elajustyna pisze:czasami na rozne kobiece problemy ciaza jest dobrym rozwiazaniem,bo po niej kbiecy organizm sie oczyszcza i wszystko wraca do normy.
:twisted: :wink:

elajustyna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: elajustyna » 23 cze 2006, 00:48

xeniu... to sie sprawdzilo w moim przypadku... :wink:
Niedojrzala milosc mowi:" Kocham cie,poniewaz cie potrzebuje". Dojrzala milosc mowi: " potrzebuje cie poniewaz cie kocham"

xenia523
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: xenia523 » 23 cze 2006, 07:31

Dla mnie za wczesnie :wink: :D

Awatar użytkownika
megi
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: megi » 23 cze 2006, 10:51

Witajcie :)
Dzięki za Wasze posty :) Szczerze mówiąc trochę się przeraziłam informacją,że mam nadżerkę. Skąd się biorą takie rzeczy?? :(
Xeniu, 1,5 roku ?? Koniecznie idź do lekarza,nie można tak długo czekać !!! teraz tyle strasznych chorób :(

Elajustyna, dla mnie ciąża to marzenie, na pewno bym się oczyściła nie tylko fizycznie ;) ale duchowo, poczułabym się lepiej.. Niestety z Moim Misiem to niemożliwe, on jest taki ostrożny w tych tematach (nie chce ciąży) ze ja nawet pigułek nigdy nie musiałam brać,bo po prostu nie ma potrzeby ..

Pozdrawiam

elajustyna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: elajustyna » 23 cze 2006, 12:07

wczoraj ogladalam program na tvn na temat jednego ginekologa z wroclawia , ktory wymyslal kobietom rozne choroby i potem leczyl je biorac kase nie tylko za wizyty ale i za zabiegi w akademii medycznej( klinika panstwowa)

teraz zajela sie tym prokuratura.

czasami warto skonsultowac diagnoze z jeszcze innym lekarzem,bo jak by niebylo 400 zl za wypalanke to niby nie duzo ale i nie malo.
przeciez my w sumie nie widzimy co tam mamy w srodku.

czy ktoras z was ogladala ten program?

byl na tvn o godz okolo 21 czasu polskiego

aanioleek
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: aanioleek » 23 cze 2006, 14:29

ja 400 zł płaciłam, ale za laser :) a po drugie, najpierw bylam u jednej lekarki ona wykryła nadżerke, ale bagatelizowała to.. a teraz mam świetną pania dr która niczego nie bagatelizuje i jest super!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”