gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość
Moderator: Zespół I
-
GAGA
- Przyjaciel Beauty

ja miałam kilku "kolegów" po AM... opowiadali mi troche z tych sekcji jak to nauczyciele jedząć kanapke sikają wodą na organy aby je opłukać... potem je ważą i wrzucają "na kupe" do środka i na supełek.
moja kolezanka z liceum teraz bedzie za rok kończyć AM..... współczuje jej strasznie że musiała takie coś robić..... ja bym nie dała rady, nigdy w życiu bym do trupa nie podeszła. strasznie sie boje martwych, jak moja babcia umarła to nie podeszłam do trumny bałam się
poza tym to ciało co pokazali w środku miało takie białe cos to chyba były pokłady tłuszczyku, co?? jedynie u kury na rosół takie widziałam tylko żółte.....

MĂâÂłodym ludziom wydaje siĂĆÂŞ, ĂâÂże pieniĂâÂądze sĂâÂą najwaĂâÂżniejszĂâÂą rzeczĂâÂą w ĂâÂżyciu. Gdy siĂĆÂŞ zestarzejĂâÂą, sĂâÂą juĂâÂż tego pewni./ Oscar Wilde
Snobizm jest jak wisienka na torcie - tylko dla wybranych. To rodzaj wtajemniczenia. Wyzwanie rzucone tyranii mas....
-
Dominicana
- Uzależniona Beauty

-
Kontakt:
obejrzalam do końca :?
wypatroszyli ja do ostatniego flafora :?
od razu sobie pomyslalam o moim lipo... :?
mam nadzieje ze dr mi czegos nie uszkodzi bo z tego co tu widziałam te wszystkie organy sa tak płytko pod skórą osadzone
akcja z piła i mózgiem była hardcorowa....wszystkie horrory wymiękają :?
zeby mi sie to teraz nie przyśniło

29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli juĂâÂż po i bardzo szczĂĆÂŞĂâÂśliwa:)
-
Samanthii
- TOP Beauty

moj maz o malo na mnie nie zwymiotowal

- mnie sie bodobalo,co zobaczylam
nie wiedzialam,ze my wszyscy tak wygladamy od srodka

:lol: - baaardo interesujace !
ale mozg i te wszystkie bebechy sa taaakie wielkie ... ...w zyciu bym nie powiedziala... :?
super filmik Gaga bise
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... i/pila.gif
-
jaaa
- TOP Beauty

super to chyb a zle okreslenie :? ale hard core to to byl
niech ktos obeznany w tamcie powie - kiedy robi sie sekcje i czy na to ma i musi byc zgoda ze strony rodziny czy nasza za zycia jeszcze?
-
Samanthii
- TOP Beauty

a co tam - niech sie na mnie chlopaki i dziewczynki ucza - daje swoja zgode 8) :lol:
(pozniej i tak juz nic nie poczuje !!!) :lol:
gorzej jak ktos "pojedzie z tekstem"- ej ,zobacz ,jaki miala maly mozg-albo cos w tym rodzaju... :?
-
Eddieve
- Przyjaciel Beauty

-
Kontakt:
Nie włączałam teraz tego filmu, bo pamiętam go dokładnie. Kiedyś już oglądałam. Parę razy. Robi ogromne wrażenie. To największa metamorfoza, jaką w życiu widziałam...Przemiana człowieka w...materiał badawczy. Straszne i fascynujące jednocześnie. Brutalnie to zabrzmi, co powiem: niesamowite, że można tak dokładnie/dogłębnie/na wskroś...poznać człowieka ( a kluczem jest nie rozmowa, tylko skalpel...co za ironia ). Bardzo dobrze, że jest możliwość "wykorzystywania" ciała w taki sposób. Im więcej jego przydatności dla nauki i medycyny ( czyli dla ludzkości albo, po prostu, innego człowieka ), tym mniej obrzydliwie ogląda się takie sztukowanie mięsa...
Przy implantach naszła mnie refleksja nad celem udoskonalania ciała i kruchością tego efektów . Ale ta refleksja też jest krucha...
-
mara
- Specjalista Beauty

-
Kontakt:
mam ksiazke na temat sekcji zwlok. ciekawy link, nie powiem. choc takie hardcory widywalam juz w japonskich produkcjach gore, wiec wrazenia to na mnie nie robi a jezeli autorami sa japonczyki to mam watpliwosci co do autentycznosci nagrania.
sekcje zwlok przeprowadza sie w wypadkach smierci naglej.
aha, mozg kobiety wazy ok. 3,4 kg a mezczyzny do 3,7.
Próżność to mój ulubiony grzech...
-
Eddieve
- Przyjaciel Beauty

-
Kontakt:
jaaa pisze:super to chyb a zle okreslenie :? ale hard core to to byl
niech ktos obeznany w tamcie powie - kiedy robi sie sekcje i czy na to ma i musi byc zgoda ze strony rodziny czy nasza za zycia jeszcze?
Wiem, że w przypadku ofiar śmiertelnych wypadków czy zgonów podczas hospitalizacji, lekarze zawsze mają prawo dokonać sekcji i nawet pobrać organy, chyba, że za życia zostało złożone pisemne oświadczenie o braku zgody. Organy mogą zostać pobrane nawet, gdy rodzina zmarłej osoby nie wyraża na to zgody. W ogóle lekarze nie mają obowiazku ich pytać, co najwyżej poinformować...ale, wiem, że w Polsce lekarze proszą rodzinę o zgodę i jeśli jej nie dostaną, nie pobierają organów. Przyjęta jest zasada, że należy uszanować decyzję najbliższych.
-
mara
- Specjalista Beauty

-
Kontakt:
podstawa sekcji powtarzam jest smierc w sposob gwaltowny. jezeli jest prawdopodobienstwo, ze osoba zmarla nie w sposob naturalny i spelniona zostaje przeslanka w postaci uzasadnionego podejrzenia gwaltownej smierci z mozliwoscia dzialania o znamionach przestepstwa skutkujacego ta wlasnie smiercia to sekcja jest dokonywana obligatoryjnie.
jak bede u tesciow to odbiore ta ksiazke i powiem wam wiecej.
Próżność to mój ulubiony grzech...
-
GAGA
- Przyjaciel Beauty

ile tu pasjonatek zgonu :lol:
MĂâÂłodym ludziom wydaje siĂĆÂŞ, ĂâÂże pieniĂâÂądze sĂâÂą najwaĂâÂżniejszĂâÂą rzeczĂâÂą w ĂâÂżyciu. Gdy siĂĆÂŞ zestarzejĂâÂą, sĂâÂą juĂâÂż tego pewni./ Oscar Wilde
Snobizm jest jak wisienka na torcie - tylko dla wybranych. To rodzaj wtajemniczenia. Wyzwanie rzucone tyranii mas....