sekcja zwłok z niespodzianką w postaci implantów piersi..

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
GAGA
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GAGA » 20 cze 2006, 23:07

ja miałam kilku "kolegów" po AM... opowiadali mi troche z tych sekcji jak to nauczyciele jedząć kanapke sikają wodą na organy aby je opłukać... potem je ważą i wrzucają "na kupe" do środka i na supełek.
moja kolezanka z liceum teraz bedzie za rok kończyć AM..... współczuje jej strasznie że musiała takie coś robić..... ja bym nie dała rady, nigdy w życiu bym do trupa nie podeszła. strasznie sie boje martwych, jak moja babcia umarła to nie podeszłam do trumny bałam się :roll:
poza tym to ciało co pokazali w środku miało takie białe cos to chyba były pokłady tłuszczyku, co?? jedynie u kury na rosół takie widziałam tylko żółte..... :roll:
M³odym ludziom wydaje siê, ¿e pieni±dze s± najwa¿niejsz± rzecz± w ¿yciu. Gdy siê zestarzej±, s± ju¿ tego pewni./ Oscar Wilde
Snobizm jest jak wisienka na torcie - tylko dla wybranych. To rodzaj wtajemniczenia. Wyzwanie rzucone tyranii mas....

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 20 cze 2006, 23:19

obejrzalam do końca :?
wypatroszyli ja do ostatniego flafora :?
od razu sobie pomyslalam o moim lipo... :?
mam nadzieje ze dr mi czegos nie uszkodzi bo z tego co tu widziałam te wszystkie organy sa tak płytko pod skórą osadzone :roll:

akcja z piła i mózgiem była hardcorowa....wszystkie horrory wymiękają :?

zeby mi sie to teraz nie przyśniło :shock:
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 20 cze 2006, 23:23

moj maz o malo na mnie nie zwymiotowal :shock:
- mnie sie bodobalo,co zobaczylam :oops:

nie wiedzialam,ze my wszyscy tak wygladamy od srodka :shock: :lol: - baaardo interesujace !

ale mozg i te wszystkie bebechy sa taaakie wielkie ... ...w zyciu bym nie powiedziala... :?

super filmik Gaga bise

http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... i/pila.gif

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 20 cze 2006, 23:26

super to chyb a zle okreslenie :? ale hard core to to byl :wink:

niech ktos obeznany w tamcie powie - kiedy robi sie sekcje i czy na to ma i musi byc zgoda ze strony rodziny czy nasza za zycia jeszcze?

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 20 cze 2006, 23:28

a co tam - niech sie na mnie chlopaki i dziewczynki ucza - daje swoja zgode 8) :lol: :wink:

(pozniej i tak juz nic nie poczuje !!!) :lol:
gorzej jak ktos "pojedzie z tekstem"- ej ,zobacz ,jaki miala maly mozg-albo cos w tym rodzaju... :?

Awatar użytkownika
Eddieve
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Eddieve » 20 cze 2006, 23:32

Nie włączałam teraz tego filmu, bo pamiętam go dokładnie. Kiedyś już oglądałam. Parę razy. Robi ogromne wrażenie. To największa metamorfoza, jaką w życiu widziałam...Przemiana człowieka w...materiał badawczy. Straszne i fascynujące jednocześnie. Brutalnie to zabrzmi, co powiem: niesamowite, że można tak dokładnie/dogłębnie/na wskroś...poznać człowieka ( a kluczem jest nie rozmowa, tylko skalpel...co za ironia ). Bardzo dobrze, że jest możliwość "wykorzystywania" ciała w taki sposób. Im więcej jego przydatności dla nauki i medycyny ( czyli dla ludzkości albo, po prostu, innego człowieka ), tym mniej obrzydliwie ogląda się takie sztukowanie mięsa...

Przy implantach naszła mnie refleksja nad celem udoskonalania ciała i kruchością tego efektów . Ale ta refleksja też jest krucha...
Od
15
XII
05
fajnie mi / nos od dr Skupina
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... alking.gif

Awatar użytkownika
mara
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: mara » 20 cze 2006, 23:43

mam ksiazke na temat sekcji zwlok. ciekawy link, nie powiem. choc takie hardcory widywalam juz w japonskich produkcjach gore, wiec wrazenia to na mnie nie robi a jezeli autorami sa japonczyki to mam watpliwosci co do autentycznosci nagrania.
sekcje zwlok przeprowadza sie w wypadkach smierci naglej.

aha, mozg kobiety wazy ok. 3,4 kg a mezczyzny do 3,7.
Próżność to mój ulubiony grzech...

Awatar użytkownika
Eddieve
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Eddieve » 20 cze 2006, 23:51

jaaa pisze:super to chyb a zle okreslenie :? ale hard core to to byl :wink:

niech ktos obeznany w tamcie powie - kiedy robi sie sekcje i czy na to ma i musi byc zgoda ze strony rodziny czy nasza za zycia jeszcze?
Wiem, że w przypadku ofiar śmiertelnych wypadków czy zgonów podczas hospitalizacji, lekarze zawsze mają prawo dokonać sekcji i nawet pobrać organy, chyba, że za życia zostało złożone pisemne oświadczenie o braku zgody. Organy mogą zostać pobrane nawet, gdy rodzina zmarłej osoby nie wyraża na to zgody. W ogóle lekarze nie mają obowiazku ich pytać, co najwyżej poinformować...ale, wiem, że w Polsce lekarze proszą rodzinę o zgodę i jeśli jej nie dostaną, nie pobierają organów. Przyjęta jest zasada, że należy uszanować decyzję najbliższych.
Od
15
XII
05
fajnie mi / nos od dr Skupina
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... alking.gif

Awatar użytkownika
mara
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: mara » 21 cze 2006, 00:01

podstawa sekcji powtarzam jest smierc w sposob gwaltowny. jezeli jest prawdopodobienstwo, ze osoba zmarla nie w sposob naturalny i spelniona zostaje przeslanka w postaci uzasadnionego podejrzenia gwaltownej smierci z mozliwoscia dzialania o znamionach przestepstwa skutkujacego ta wlasnie smiercia to sekcja jest dokonywana obligatoryjnie.
jak bede u tesciow to odbiore ta ksiazke i powiem wam wiecej.
Próżność to mój ulubiony grzech...

Awatar użytkownika
GAGA
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GAGA » 21 cze 2006, 00:11

ile tu pasjonatek zgonu :lol:
M³odym ludziom wydaje siê, ¿e pieni±dze s± najwa¿niejsz± rzecz± w ¿yciu. Gdy siê zestarzej±, s± ju¿ tego pewni./ Oscar Wilde
Snobizm jest jak wisienka na torcie - tylko dla wybranych. To rodzaj wtajemniczenia. Wyzwanie rzucone tyranii mas....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”