Rozczarowanie "Polska"

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
kira
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: kira » 28 mar 2006, 14:32

[smilie=hot over you.gif] , uwielbiam, ale bym sie napila jaaa, zrobilas mi smaka a jeszcze conajmiej do sierpnia sie nie napije :(
3.04 nowy nosek, czyli juz po :)

Awatar użytkownika
doneczka11
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: doneczka11 » 28 mar 2006, 15:47

Kira, ja Angoli wrecz nienawidze !!! to jest taki zapatrzony w siebie narod, ze w ogole bylam w szoku ze tak mozna :shock: oni sa najelpsi, najpiekniejsi ( :lol: ) i w ogole to jest narod wybrany, a jak sie dowiedza, ze jestes Polakiem, to najchetniej by cie do Auschwitz wyslali :evil:
jak kiedys lecialam do Irlandii, mialam pare problemow na lotnisku w Londynie. te baby tam, zachowywaly sie gorzej niz jakby menopauze przechodzily :evil: mialam bilet za 100 zl kupiony, bo mi sie fajnie promocja trafila, a przez te piz.... musialam placic 1500 !!! :evil:

oczywiscie pewnie sa wyjatki od reguly, ale ja mam takie doswiadczenia, ze po prostu jak slysze slowo "Angol" to mi sie niedobrze robi :x

Awatar użytkownika
kira
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: kira » 28 mar 2006, 16:35

Doneczka11 mi tez od kiedy sie jeden taki do mnie przystawial, jesu jakie on mial wielkie ZEBY!! :peur: :8-0: :8-0:, w ogole byl masakrycznie obrzydliwy, a do tego zapatrzony w siebie i gadal ciagle jaka to jestem fuckin gorgeous od czego juz mi sie slabo robilo, bo rzucal jakimis zboczonymi podtekstami, co on by ze mna nie robil i w ogole. Szkoda slow, :? :? :?

eve
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: eve » 28 mar 2006, 18:40

I ja pare slow dodam.. jako ze mieszkam w Anglii od 3 lat mam tez doswiadczenie. Ogolnie jestem za tym aby nie uogolniac, ale... ostatnio zlapalismy na sklepie zlodziejeke, ktora regularnie okradala nam stoisko Chanell. Normalnie co tydzien latala do Polski i przy okazjii wpadala na niemale "zakupy" do nas do sklepu. Owszem, byla to Polka (z urodzeni) ale posiadala paszport brytyjski (wyszla za Anglika). I wiecie co slyszalam na kazdym briefingu? ze: "Zlapalismy zlodziejke, POLISH LADY... " Jak sie tylko dowiedzialam po jakims czasie, ze kobieta miala brytyjski paszport, to myslam ze walne! Przeciez rownie dobrze byla Angielka w tym momencie, tak jak pelno jest obywateli brytyjskich, ktorzy pochodza z innych krajow, ale wazne ze maja brytyjskie obywatelsktwo - sa Anglikami! ale nie! przeciez jak mogliby powiedziec, ze to brytyjka kradla! no bo to tylko Polacy kradna, tak? Mogliby przynajmniej zachowac jej pochodzenie w ogole dla wiadomosci firmy, a nie w kolko powtarzac, ze to Polka!
I w sumie mam takie dwie refleksje: mimo ze w mojej firmie pracuje kilku Polakow (m.in. ja) ktorzy daja na prawde dobre o sobie swiadectwo, to jednak ciagle dajemy powody i potwierdzamy (nie my osobiscie, ale niektorzy Polacy) stereotym Polaka zlodzieja..
Po drugie, zapewne i w takiej sytuacji w firmie polskiej, gdyby np. jakas kobieta z Rosji kradla (mimo polskiego obywatelstwa) mowionoby ze to Rosjanka kradla (a nie, ze Polka).
Ale to nie zmiena faktu, ze Anglicy faktycznie sa zadufanym w sobie narodem. Jak widze co niektorych to napawa mnie obrzydzenie. Mowia, ze Polacy pija, ale nie widza siebie w pubach o godzinie 12 w poludnie saczacych pierwsze piwo.. o 12 w poludnie!!! tak! wiecie w jakim stanie sa do wieczora? Wiekszosc Angoli jest oblesnych, sa strasznie leniwi, malo ambitni..ehh.. szkoda gadac. Nie Twierdze ze Polacy sa wspaniali, bo kazdy z nas wie, jacy mi jestesmy (jako narod) i wiele nam brakuje do doskonalosci. Stram sie byc dumna, w sumie to jestem dumna, ze jestem Polka, ale nieraz czuje, ze Anglicy traktuja mnie jako gorsza od siebie. W mojej firmie nie zostanie managerem ani Czarny, ani bialy nie-Anglik. Z tego wzgledu tez nie bede tu pracowac wiecznie.. ale z drugiej strony sa i ludzie "normalni", Anglicy, ktorzy przyzwyczajeni sa do wielonarodowosci swojego kraju i ktorzy na prawde lubia nas i cenia! Znaja nawet historie (cos niedopomyslenia, a jednak:)
Mam nadzieje ze kiedys zatrzemy ten okrutny stereotyp i Europa doceni nas i nasz narod!
op. powiekszenia biustu - 20.12.06 - implanty okragle, profil sredni, 400cc. Jestem szczesliwa!!!

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 28 mar 2006, 21:59

Dzisiaj przyjechałam do Polski... :? ...i odrazu zmieniłam zdanie o Naszych RODAKACH... :shock: :twisted: :lol:

- humor mi sie normalnie " poprawił " :lool: :evil: ... k***a ,My POlacy jesteśmy naprawdę jacyś tacy dzicy... :roll: - EHHHHHHH,że żyć sie odechciewa !!! :x

Niemcy są fałszywi i zawzięci a MY zazdrośni i chamscy !!!!!!!!!!!!!! :evil:
- po prostu katastrofa !!!!!!!!! :gg:

Tęskiniłam bardzo za starym klimatem, nie raz źle gadałam na Niemców- ale- POlacy nie są wcale lepsi ...!!!
:X-/:
...!

Awatar użytkownika
kira
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: kira » 28 mar 2006, 22:45

Samanthii, a w jakim miescie wlasciwie mieszkasz?? tak z ciekawosci.. :roll: :roll: :roll:

Awatar użytkownika
doneczka11
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: doneczka11 » 29 mar 2006, 11:51

wlasnie eve ujelas w swoim poscie cale sendo i to, co chcialam powiedziec :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”