Michitka pisze:czyli bardzo wilgotno i gorąco --czyli tylko cienkie rzeczy
tak, chybaże zamierzasz zwiedzić też pólnoc czyli góry - jest ciekawie mozna zobaczyc hill tribes czyli wymierające plemiona, zyjace na klepiskach itd szokujące doświadczenie i warto zobaczyć i tam w nocy temperatura jest niska moze koło 10stopni
(na oko) a w dzien gorąco
natomiast na poludniu czyli bangkok, kanchanaburi i cały cypel z wyspami to tak jak pisałam jest gorąco;
jaksa cienka bluza sie czasem przydaje bo od oceanu wieje troche jak jestes na wyspie; no i w taksówkach zimno od klimatyzacji; przez rok czasu spodnie długie to moze 2 razy ubrałam a tak to top na ramiączkach spodenki/kiecka i japonki
Michitka jak chcesz coś wiedziec konkretnego to pytaj to moze cos pomogę;
co moge powiedziec to:
- targuj się bo biały człowiek na start dostaje kilkakrotnie zawyzoną cenę (dotyczy to tych kramików ulicznych z cichami, pamiątkami itp); pamiętam jak kupiłam sobie dresik za około zadowolona a później zobaczyłam taki sam za niecałe 10zł
- tak samo w taksówkach nie umawiaj sie na cene tylko niech wlacz taksometr - zawsze wychodzi taniej
- w restauracjach typowch dla turystów tez zapłacisz kilkakrotnie wyższą cenę
- jest bardzo tanio (zarcie itp) ale produkty tajskie, wszystko co europejskie jest drogie
- jak chcesz wrócić opalona to uwazaj na mydła i balsamy nawilzajace itp - tam wszystko prawie jest wybielające
-wynajesie skutera jest bardzo tanie i gdzies na wyspie to fajna sprawa
- jest duzo samotnie podróżujących turystów z europy wiec nie problem kogos ciekawego do dalszej podróży poznać
Michitka a na wycieczkę jedziesz? zwiedzanie? wypoczynek? czy na własną rękę? I w któro miejsce? Czy całą Tajlandię chcesz objechac?