Hej! ja rowniez za dwa tyg. mam chrzciny dzidzi mojej kolezanki i zostalam poproszona o bycie matka chrzestna.
Jasli chodzi o prezent to przez jakis czas sie zastanawialam, ale nie chcialam prosic o porade samemj mamy dziecka, bo wolalam zrobic niespodzianke. No ale faktycznie ciezko jest samemu cos wymyslic. Postanowilam nie dawac pieniedzy, bo to najlatwiejsza opcja, a pieniadze zawsze sie rozchodza, i nie ma zadnej pamiatki.. Jesli chodzi o jakies rzeczy typowo do uzytku w czasie dziecinstwa (jakies wozki, kolyski, zabawki etc.) to tez chcialam tego uniknac, bo z nich dziecko wyrosnie i tez pamiatki nie bedzie.
Postanowilam wiec kupic zloty lancuszek z ladniutkim medalikiem Matki Boskiej i wygrawerowalam na nim inicjaly dziecka z data chrztu. Mysle ze jest to dosc dobry pomysl, gdyz pozostanie to jako pamiatka; Jedynie co przemawialo za tym, by nie kupowac lancuszka, to to, ze zazwyczaj takie rzeczy daje sie starszemu dziecku, np. na Komunie, ale ja wlasnie na Komunie kupie cos bardziej urzytkowego, typu np komputer, bo wowczas dziecko jest starsze i ma wieksza ucieche z takich prezentow; a lancuszek bedzie pamiatka za cale zycie. No nie wiem jak Wam sie to spodoba, ale ja tak zrobilam:) Do tego jeszcze znalazlam taka sliczna pozytywke z tanczaca baletnica. I to wszystko. W tym momencie nie moglam tez wydac niewiadomo jakich pieniedzy, ale w umie wyszlo to okolo400zl.
Ale mam jeszcze inny problem - nie wiem czy ksiadz mnie rozgrzeszy...spowiedz jest dzien przed chrztem, a ksiadz wie, ze ja zyje z moim chlopakiem pod jednym dachem...i co ja mam teraz powiedziec na spowiedzi - wiem ze zrobi z tego problem...pomocy! Bo jak mnie nie rozgrzeszy, to kto zostanie Matka Chrzestna??
Jesli macie jakies rady, jak pogadac z ksiedzem, aby mnie rozgzreszyl, prosze dajcie znac!
op. powiekszenia biustu - 20.12.06 - implanty okragle, profil sredni, 400cc. Jestem szczesliwa!!!