Zobaczcie co znalazłam na temat tego osocza PDF Drukuj Email
Czym jest Regeneris-PRP?
Regeneris PRP (Platelet-rich plasma - osocze bogatopłytkowe) to preparat otrzymywany z własnej krwi. Po krótkiej obróbce pobranej od pacjenta krwi uzyskujemy preparat osocza bogatopłytkowego. Doskonałe efekty rewitalizacji skóry uzyskujemy stosując Regeneris PRP jako mezoterapię, maskę i wypełnianie zmarszczek. Wykorzystujemy tzw. autologiczną odnowę komórkową (ACR – Autologous Cellular Regeneration) wywołującą aktywację czynników wzrostu i komórek macierzystych.
Zabiegi z użyciem Regeneris PRP wywołują : rewitalizację skóry, wygładzenie, ujednolicenie kolorytu, poprawę elastyczności, napięcia i gęstości, remodeling włókien kolagenowych.
Regeneris stosujemy dla pacjentów wymagających:
- rewitalizacji skóry twarzy, szyi, dekoltu, dłoni (mezoterapia)
- korekcji zmarszczek i fałdów (wypełnienie)
- regeneracji skóry twarzy po innych zabiegach
- z ryzykiem wystąpienia reakcji alergicznej
Jest doskonałą alternatywą - potwierdzoną naukowo - dla sztucznych wypełniaczy. Regeneris jest najnowszym osiągnięciem biotechnologii, a jego innowacyjność wynika z wykorzystania naturalnych czynników – otrzymanych z komórek własnego organizmu. Stosowany w najlepszych gabinetach za granicą.
Przeciwwskazania : choroby krwi, nowotwory, ciąża, laktacja, leczenie antykoagulantami (dotyczy zestawu do biostymulacji wolumetrycznej)
Trendy – naturalny, ekologiczny, modny w kosmetologii za granicą.
Naturalny - pobudza do regeneracji siły własnego organizmu.
Biokompatybilny – zgodny z własnym organizmem.
Długi efekt działania – regeneruje a nie wypełnia.
Cennik zabiegów:
Mezoterapia twarzy i szyi Regeneris-PRP Meso 1 - 650 PLN
Mezoterapia twarzy, szyi, dekoltu i rąk Regeneris-PRP Meso 2 - 950 PLN
Wypełnianie zmarszczek Regeneris-PRP Volume -1150 PLN
Maska z Regeneris-PRP Cellular Mask – 490 PLN
http://www.centrumestetyki.pl/index.php ... e&Itemid=1
To jest link do tej stronki. Robia to w Katowicach ale pewnie lawina ruszy, ja dzis usłyszałam pierwszy raz o tym. Moja lekarka to zgłebi i mi powie czy warto, czy nie.