Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz. 5

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz. 5

Post autor: Sabrina » 17 lip 2011, 22:05

Mulfon ja tam mieszkalam 15 lat temu haha,juz teraz bym nie wiedzial jak gdzie dojechać.Poza tym mam tam rodzine wiec nie mogla bym z wami latac bo glupio by bylo mamy czy brata nie widziec dwa lata i nie pobyc z nimi.
Odpada ten pomysł. (clin
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 17 lip 2011, 22:08

W Wiedniu łamanym angielskim sie wszędzie dogadałam.Nawet jak nas w Schonbrunn w restauracji kelner chciał naciąć na kilkanaście euro to pokazałam na rachunku " what is this? (giggle i wykreślił dołożone pozycje. Strasznie tną i trzeba sie pilnować. Mój mąż był niedawno w Wiedniu i jak zwrócił uwagę kelnerowi , że dopisał potrawę , to kelner wezwał policję, że polaczki nie chcą płacić........W pałacach dużo obsługi jest z Polski, w sklepikach i knajpkach widziałam napisy "pierogi" a na Praterze też Polki w kasach.
zadowolona

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 18 lip 2011, 09:10

sabrinko
wiem ze zachwalalas krem z progesteronem ale ja musze tu ci cos skrobnac
bylam ostatnio u gienka i powiedzialam ze kupilam krem na alegro...objechal mnie jak nie wiem, powiedzial mi ze jezeli chce przyjmowac normalne hormony to po co biore preparaty sojowe przeciez moze mi hormony przepisac i bede brala pod kontrola poza tym powiedzial ze nie wiadomo co ten krem zawiera a moze narkotyki ,pani jest niepowazna niedawno byla afera z tabletkami na odchudzanie z zarodnikami tasiemnca
prosze to wyrzucic do kosza i to jak najszybciej.... troche mnie nastraszyl tym bardziej ze do opakowania byla dolaczona karteczkaj po angielsku i teraz dalam to do przetlumaczenia ja niestety nie zanm i tu bylo napisane ze stan kalifornia nie dopuszcza tego kremu do uzytku z powodu wywolywania raka jajnikow... nie bierz tego
na twoj stan poprawy nastroju dziala biosteron a nie ten krem co to nie wiadomo czym jest, a biosteron jak sama pisalas jest skuteczny
poza tym jestes juz z zycia zadowolona to odstaw to cholerstwo (kiss

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 18 lip 2011, 10:41

Babina NIGDY,ALE TO PRZENIGDY nie zażyła bym lekarstwa,nie posmarowała sie kremem gdy bym nie byla w 100% pewna jego pochodzenia,skladu. Nigdy,przenigdy nie zażyła bym niczego tylko dla tego,ze poleciła mi to kolezanka,a tym bardziej czegos kupionego nie w aptece.

O naturalnym progesteronie dowiedziałam sie z KISIAZKI LEKARZA tu ja masz którzy od wielu,wielu lat stosują naturalna terapie.
http://www.nocun.com/zdrowie_kobiety" onclick="window.open(this.href);return false;

A tu masz następną "Kobieta i hormony"
http://www.lideria.pl/sklep/opis?nr=61335" onclick="window.open(this.href);return false;

Autorzy - ginekolog-potożnik i dziennikarz przedstawiają w tej książce innowacyjną metodę naturalnej terapii zastępczej. Prostym i przystępnym językiem wyjaśniają:

* różnice między powszechnie używanymi syntetycznymi hormonami, a terapią zastępczą naturalnymi hormonami,
* jakie hormony zastępcze są d!a ciebie najlepsze i jak je dopasować do twoich potrzeb - tak, aby przyniosły ci największe korzyści,
* jak bez obawy przyjmować hormony,
* jak wybrać najbardziej skuteczny hormonalny żel, krem, piguikę lub krople podjęzykowe - i jak je stosować.

Po przeczytaniu tych ksiazek,poszukałam informacji w internecie,gdzie to mozna kupic i kupiłam.

Nasi ginekolodzy jak i prawie wszyscy lekarze w Polsce na łatwizne i zawsze beda nam wciskać syntetyczne hormony,antybiotyki a wysmiewać bedą naturalne sposoby leczenia takie jak soya,miód,czosnek....bo przecież firmy farmaceutyczne wydaja na lekarzy na prezenty dla nich miliony,zeby nam wciskali to dziadostwo.
Lekarz każe przyklec "tylko"plasterek bo to nie jego dupa i nie jego organizm,nie jego piersi potem w których rozwija sie rak.

Ja jak czytam na tu forum ze dziewczyny specjalnie wywołuja sobie tabletkami nadczynnosc tarczycy,ze łykaja tabletki na ochudzanie z narkotykami to jestem przerażona ich głupotą,bo ja nigdy bym nie kupila zadnego lekarstwa którego nie jestem pewna,o którym tylko ktos mi powiedzial.

Babina,Twój lekarz ma racje ,ze cie opieprzył,jak usłyszał,ze krem kupiłas na allegro,nic o nim nie wiesz,ze koleżanka stosuje,no to Ty też,bo lekarz nic nie wie o tym kremie i na bank nie zada sobie trudu zeby poczytać i polecać,bo on z tego nic nie bedzie miał. Oni musza nam wciskać chemie,bo z to dostaja bardzo drogie zagraniczne i krajowe wycieczki,prezenty od akwizytorów z firm farmaceutycznych.Znam dziewczyne która w takiej firmie pracuje od lat i wiem co dala lekarzom za sprzedawanie ich lekarstw,byli nawt z lekarzmi w Meksyku!!!

Zrobisz jak uważasz,ja ba pewno z kremu nie zrezygnuje bo ma do tych lekarzy którzy napisali te ksiazki wieksze zaufanie niz do naszych. (clin
Biosteron nie łykam codziennie,ale bedę go tez brała bo dzięki niemu nie mam tak suchej skóry jak miałam i zadne kremy,zadne lecznicze oliwki kupione nawet w aptece mi nie pomagały.
Soyfem łykam raz dziennie jedna tabletkę,wiec na bank mi nie zaszkodzi. Dziewczyny czasem łykaja po pare tabletek dziennie zby powiekszyc piersi bo podobno troszke sie powiekszają,no to dla mnie to jest debilizm jak i wszytkie onne chińskie dziadostwo na odchudzanie kupione w necie.
Kup ksiazki,poczytaj i sama zadecyduj co dlaj (clin

Zanim zaczęłam łykać biosteron 5mg to przez dwa ,albo nawet trzy miesiące smarowałam sie juz kremem i zobaczyłam ogromna różnice,wiec wiem ze moje samopoczucie poprawiło sie nie po biosteronie,ale po progesteronie.
Zreszta tak jak pisałam wyzej,ja ten biosteron łykam czasem nawet co pare dni,bo bardzo przetłuszcza mi włosy.
Bardziej obawiała bym sie Biosteronu,BO TO JEST SYNTETYCZNY hormon,a Progesteron jest naturalnym kremem z rosliny Wild yam wpisz nazwe i poszukaj info w necie.

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 18 lip 2011, 12:13

sabrinko ale to ja pisalam a nie babina
a to co polecasz oczywiscie czytalam przed zanim go kupilam
chcesz to smarkuj sie nim ja nie bede go stosowala bralam przez dwa miesiace i mnie nie sluzy jajniki mnie non stop bolaly mialam dziewne nastroje jak w ciazy i a to ogorki kiszone a to lody ciagle bylam glodna widocznie nie dla mnie za to lekarz kazal mi zrobic badanie na to czy jeszcze wogole mam owulacje bo teraz okresy moga byc nieowulacyjne tylko ze to badnaie robi sie 3-5 dzien cyklu wiec przy nastepnym okresie sobie zrobie
a biosteron bralam przez 4 miesiace faktycznie cuzlam siebardziej witalna tylko ze ja bralam 10 mg a teraz sobie zrobilam przerwe i biore tylko menoplant

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 18 lip 2011, 13:39

Ale ja sie zgadzam z Sabriną (giggle (giggle Nawet miałam zamiar kupić ten krem......A o biosteronie gorsze rzeczy gdzieś wyczytałam. Właśnie jego polecają nasi lekarze , a wielu krajach jest zakazany. Jak znajdę to wkleją linka.Teraz mam rodzine i moja siłownia ogranicza się do zbierania zabawek i różnych przedmiotów z podłogi.Mięśnie posladków tak mnie bolą {zakwasy} jakbym miała 1000 zastrzyków tam zrobionych. Wiadomo, że znowu przytyłam, bo gotuję i lodówka pełna.Jak jestem sama , to kefirek na cały dzień starcza , a teraz, to nawet torcik podjadam, co został po chrzcinach (envy .
Moja koleżanka razem z córką jest już 3 miesiąc na Dukanie. Obie po 20 kilo zjechały. Córka wygląda rewelacyjnie , a była taka wielka baba zawsze.Teraz widać jakie ma zgrabne i smukłe nogi. Koleżanka może i na buzi gorzej ale nikt tego nie widzi, bo każdy patrzy na figurę. I tu jest ironia losu....Mimo, że jestem od niej o dwa rozmiary szczuplejsza, i ważę 57 kg ,to ze mnie się śmieją , a ona mimo, że dalej jest duuuużo grubsza {ważyła 91 kg}, to wszyscy się nią zachwycają , bo teraz waży 70 kg. Wszystko zależy od punktu wyjścia (giggle
zadowolona

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 18 lip 2011, 19:58

marena43 pisze:sabrinko ale to ja pisalam a nie babina
Oj,oj zle mis ie napisało,ale myslałam o tobie (rofl
Kazdy musi dobrać dla siebie najlepsze preperaty wspomagajace,bo jednym puchna piersi po soyfenie i bolą,ja dostaje migrene gdy wypije mięte,albo boli mnie zołądek po żeńszeniu,a niby wszystko zioła.
Ja gdy zapomniałam zabrać na urlop soyfem,to w 5 -tej dobie zaczęły mi sie uderzenia po 12 dziennie.Gdy zaczełam znów łykać soyfem po dwóch dniach uderzenia przeszły. Potem zaczął sie brach chęci na cokolwiek,doszlo wybudzanie 3-5 razy w nocy,ale dzieki bogu trafilam na Progesteron i wszystko wróciło do normy.Czuje sie tak jak bym miała 30 lat.Nie odczuwam nic,ale to kompletnie nic co ma związek z przekwitaniem. Dalej miesiaczkuje i to regularnie,ale i przed progesteronem tez tak miesiączkowałam.Śpie cudownie,nie mam uderzeń,nie ma zmiennych nastrojów i za zadne skarby z progesteronu i soyfemu nie zrezygnuje.ale co jednemu słuzy nie musi innemu.Tak samo jak z antykoncepcją,jednemu służy sprala [mi służy od 31 lat (yes) ] a innemu nie,bo woli zastrzyki,albo tabsy.
wszytko z umiarem i z głową.
Noooo to sie nawymądrzałam (giggle

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 19 lip 2011, 08:40

a mam jeszcze pytanko do was takie powiedzmy apteczne
co jeszcze biezecie z suplementow diety?
ja biore jak nie zapomne witamiene c 1000 mg, centrum i bellisa 40+ na wlosy i paznokcie i to tyle jesli chodzi o tabsy

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 19 lip 2011, 10:29

Ja czasem cos na wlosy brałam,ale teraz juz mi nie wypadaja,a nawet odrosły.Czasem mysle zeby kupic sobie magnez,kuzynka mówi ze jak jest padnieta i wypije magnez to jej przechodzi. Ja jem duzo platków owsianych,a one zawierają wszytkie niezbedne vitaminy.Same sa niedobre,z mlekiem tez,ale kupilam kaszke dla niemowlat firmy Nestle . Wlewam do miseczki pól szklanki mleka,podgrzewam,dodaje 2 lyzki kaszki Nestle i do tej kaszki dosypuje łyżke platków owsianych i łyzke jęczmiennych. Słodziutkie,pychota (yes)

martam46
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: martam46 » 19 lip 2011, 11:45

No to i ja postanowilam wprosic sie do tego watku.Z przyjemnoscia czytam Wasze posty.Dopoki Sabrina nie zalozyla o tyciu po 40 ,to nie wiedzialam,ze Wy tu tak fajnie plotkujecie. (clapping
Ja tez stosuje krem z progesteronem ale zbyt krotko by cos konkretnego o nim powiedziec.Ale zdarza mi sie wcierac go wiecej niz 1/4 lyzeczki,no bo klade go na twarz,szyje,ramiona i dlonie.Metoda Sabriny wyobrazam sobie jak wygladzaja mi sie wszelkie zmarszczki (angel
Polecam Wam piling migdalowy,mi rozjasnil plamy na rekach.Ale najpierw chodzilam na IPL(troche pomoglo ale nie tego sie spodziewalam)Postanowilam sama sie za to zabrac,kupilam kwas migdalowy i sama krecilam piling.Stopniowo zwiekszalam % i ostatni chyba mial z 50%.Mam juz tak zaprawiona skore,ze nie zrobil na mnie wiekszego wrazenia (giggle ale niewprawionym moze uczynic wiele zlego.
Moje ulubione co nieco to jogurt Bacoma 7 zboz men.Ma fajne ziarenka dyni i slonecznika,pychotka.

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”