Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.2

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 10 mar 2009, 09:20

Babino sliczne dzieciatko :-D !
Mnie tam sie podoba i w niebieskim i w zielonym
Moje tez byly takie wlochate jak sie urodzily.
Widze ze trzymacie dzieciatko w kokoniku ja tez zawsze mialam taki pierog dla dziecka w ktorym latwiej bylo mi karmic.Czulo sie konkretny tobolek ,a widze teraz ze takie noworody normalnie ubrane trzymane sa i karmione bez kokonow .
Dla mnie strach ze sie to to polamie ,albo glowka urwie, albo kosteczki rozsypia :p
Smieszny taki maly czlowiek ledwo wylegniety,prawda?

Nic dziwnego ze sie nie mozesz jej napatrzec.Mnie tez zawsze zachwycaly takie miniaturowe raczki i paluszki

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 10 mar 2009, 09:42

babina7, podczytuje was ale wiek mi jeszcze niepozwala sie tu wymadrzac hihi
sliczne dzieciatko (moje sie tez takie czarne owlosione urodzilo potem wylysialo i wlosy sie blond zrobily)
poza tym musialam doczytac ze jestes babcia bo bylam pewna ze mama...
zdroweczka dzidzi zycze i pozdrawiam wszystkie mlode Damy w tym watku...
milego dnia ;)
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 10 mar 2009, 10:54

Babinko śmiesznie ten nick wyglada, przy Tobie, che, che. Wnuczka naprawde śliczna. Faktycznie takie cazrnuszki wygladaja jako noworodki ładnie, ale to nic pewnego, potem czasem włoski wyjda albo całkiem zjasnieja. Narazie są i są sliczne.

Tobie tez zazdroszczę tych dlugich wlosow, ja nie mogę bo mi brzydko i mam stog na głowie, strasznie mi sie puszą i fryzjerka ostatnio powiedziała,że o gładkiej fryzurze mam zapomieć.

Wiecie co ja byłam wczoraj 4 godziny z wnuczka , przyszłam zmeczona, bo to ciagle cos trzeba wstawac siadac, brac ja na rece a to sprawdzać czy w pieluszke nie narobila, a to unieść poprawic, smoczka dać, herbatki, nakarmić, unieść,żeby sie odbiło.

Matko jedyna ja już jednak jestem przyzwyczajona do spokoju.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 10 mar 2009, 14:50

A ja zobaczyłam fotki zanim zaczęłam czytać i pomyślałam
-Ale córka babiny do niej jest podobna :badgrin: dopiero po ubraniu poznałam,że to jedna i ta sama osoba.
Babina wygladasz świetnie!!!! 8-) 8-) 8-)
Dzieciatko jest przesłodkie i śliczniutkie. Najładniejsze sa noworodki i najukochańsze :-) :-)
Mulfon jednak ide zrobić te usta,idziesz?
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 10 mar 2009, 17:12

U Babiny to dobre geny ! Zupelnie to slodkie dzieciatko Jej nie pasuje , jako wnuczka , ale jako corka tak .

Kwiatuszku Ty to sie nagimnastykowalas przy malej , a przeciez przy noworodkach nie ma prawie nic do roboty , spia robia kupe i jedza :badgrin: to wszystko , musisz byc przejeta rola :-D
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 10 mar 2009, 19:35

Sabrina, ide !
Jakby w czwartek po południu było u p. doktor wolne to może być?
Zadzwonię do nich jutro z pracy i dam Ci znać, ok ?

Beatko jak ja pamiętam to ciągle trzeba z tymi noworodkami o czymś pamietać. Na przykład z tym odbijaniem. Trzeba go w pionie trzymać aż mu sie odbije. A maluch ma w nosie twoje wysiłki. A ledwo go położysz to wymiotuje na poduszkę (pamiętam). Pić musi sukcesywnie, żeby sie nie odwodniło. Jeść regularnie. Do wc nie pójdzie. No krótko mówiąc nie moesz się na kanapę walnąć i razem z niemowlakiem tele oglądać. Bo zaraz Ci zajęcie jakieś znajduje. Przynajmniej ja to tak pamietam. Trzymaj sie Kwiatek. A może cię co boli? Raz na miesiąc by ci się chorobowe przydało :badgrin:

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 10 mar 2009, 21:03

Dziękuję wszystkim za miłe słowa :-) . Jest roboty przy niemowlęciu, ale to o niebo lepiej niż za moich czasów....Te chusteczki nawilżające, wkładki na piersi {takie cycuszkowe podpaski}, pampersy....Córka też karmi piersią, więc nie trzeba dawać pić, nie trzeba przygotowywać butelek, mieszanek itp.
Wiesz Kwiatuszku, moja córcia wszystko je normalnie i nic się nie dzieje. Ograniczyłam jej tylko sok marchewkowy do dwóch szklanek. Nawet je swoje ulubione śliwki w czekoladzie { 3-4 dziennie}.Panikowałam po poczytaniu "fachowych" artykułów,a życie samo zweryfikowało te mądrości.

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 10 mar 2009, 21:18

pampersy to jest super sprawa. jak sobie te pieluchy przypomnę to mi się słabo robi.

dam Wam linka do poczytanie. Zaglądam czasem na to forum
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=92391856
śmiać sie czy płakać nad głupota taką w dobie internetu. I to pisza mlode babki. Dobrze to młodziezy nie wróży :-( faktycznie hipokryzja. Swoją droga chciałabym te wszystkie wymądrzające sie nt szkodliwości botoxu za 10-15 lat zobaczyć. Tak dla własnej satysfakcji. Jak czytam takie mądrości to złośliwe bydlę sie we mnie odzywa :badgrin:

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 10 mar 2009, 22:52

[quote="muflon2121"]A może cię co boli? [/quote

Faktycznie masz racje, ciagle cos z takim niemowlaczkiem, a niby nie ma przy nim roboty, guzik prawda, taka przyszlam wypompowana, rece i kregoslup bolał. Dobrze,ze tylko raz w tygodniu.

A teraz opisze Wam dlaczego siostra nie mila volumy. Otoz lekarz powiedział,że jedna ampulka nie wystarczy żeby byl efekt wypełnionych policzkow, takich wiecie fajnych puckow.
No a dwie to 4 tys, to juz byłaby lekka przesada, tym bardziej, ze nie miloby byc i tak wielkiego efektu. To raczej niby podtrzymuje te policzki ta voluma, zapobiega opadaniu, daje jakby rusztowanie.

Siostra dała sobie wypełnic brudy, troche botoxu i zaplaciła 3 tyś. i jedzie w poniedziałek na dostrzykniecie bo zabrakło preparatu. A miała dwie ampułki gestego głębieji jedna rzadszego płycej.

Nie wiem dlaczego jedzie w poniedziałek na dostrzykniecie, czy jej kasy zabrakło, czy co? Zapomiałam w tym momemcie zapytać.

Siostra miała dwa razy wstrzykiwany własny tłuszcz i powiedziała,że to najlepsza sprawa, pieknie policzki zrobione, rowniez usta, mniej działa na bruzdy nosowo wargowe. te jak kto ma głebokie to raczej wtedy jeszcze wypełniacz gesty, głeboko.

U Sankowskiego kosztuje taki tłuszcz pierwszy raz 5000 zł, ale jak kto juz dłużej to raczej mniej bierze np. 3500 zł.
Po tłuszczu skora jest bardzo jakby odzywiona, błyszczaca. To tyle na temat volumy. Nie taka to znowu ptica jak sie wydawało.

Dzwoniłam do mojej lekarki i jej mowie,że te kurze łapki to mi sie tak całkiem nie wyprostowały a ona mowi,ze sam botox nie da rady trzebaby jeszcze troche wypelniacza.
Odpuszczam sobie, dziekuje narazie. Policzki by mi sie przydały,ale nie bede wpadać w histerie i przesadyzm. I tak w zasadzie siedze w domu bo meża boli noga i tancowac nie jezdze do Ciechocina.

A w Nałeczowie i tak beda młodsze odemnie i ładniejsze, wiec szkoda kasy.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 11 mar 2009, 00:42

Poczytałam te "mądrości" i znowu zadziwia mnie nietolerancja ludzka. Możliwe, że tam jest zaniżony przedział wiekowy i dlatego takie niezrozumienie.....
Jeszcze gorzej jest na "Pudelku" tam komentarze odnośnie wyglądu są powalające.Rozumiem, że komuś może się nie podobać Perepeczkowa,ale przecież gołym okiem widać, że kobita 67 letnia w porównaniu z rówieśnicami wygląda super. Czepiają się Dody, Steczkowskiej za powiększenie biustów, a przecież ,to ich biusty.
Dziwne, że nie krytykują licówek. Przecież trzeba spiłować zęby na zapałkę..........

NA RAZIE jestem przeciwnikiem wypełniaczy, ale kibicuję Wam i z zainteresowaniem czytam o wrażeniach :p Nie krytykuję, bo możliwe, że za parę lat zmienię zdanie :p

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”