Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.2

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 06 mar 2009, 08:31

muflon2121 pisze:U Miraabel tez kontur jest bardzo wyraźny. Z kolei tu na dolnej.
Muflon 4 lata od zrobienia makijazu to bardzo długo.Własciwie wiekszość koloru sie juz wyłuszczyła i dlatego został praktycznie tylko kontur.Wiem ,że teraz nie sa one ciekawe,ale wstawiłam zdjęcie,żebyscie wiedziały ,jak wygląda makijaz po tak długim czasie.Jednak kontur chyba zawsze jest widoczny-cos tak ,jak na zdjęciach wstawionych przez Ullrike.Mnie tak zrobiony makijaz bardzo sie podoba.Skoro Tobie nie ,to musisz sobie odpuścić-tak myslę.Ja uzywałam konturówki własnie po to ,zeby ładnie podkreślic kształt ust.Nie lubie takich rozmytych.
Z tego ,
co pamietam, beata-małgorzata ma zrobiony sam kontur ust.

A! W rzeczywistości nie widać tak tej obwódki,praktycznie ja juz nic nie widze.Może usta sa tylko leciuśko wyraźniejsze.

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 06 mar 2009, 08:48

Kiedys wstawialam fotki moich ust ( mam sam kontur) w "poiekszenie ust , makijaz permanentny" na str 39 . Sa to stare fotki robione zaraz po zabiegu , teraz wyglada to lepiej .W poniedzialek zrobie fotki z makijazem , beda we wtorek .
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 06 mar 2009, 10:26

Kurcze no nie podobają mi sie robione usta :| Może jak bym zobaczyła gdzieś na żywo,nie na fotce,bo fotki przejaskrawiają,to zmieniła bym zdanie. :|
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 06 mar 2009, 10:38

Sabrina pisze:cze no nie podobają mi sie robione usta
No jasne,to rzecz gustu.Sabrina,ale co ci sie nie podoba w makijazu wstawionym przez Ullrike??? TA górna warga??? CZy wszystko??? Na górnej ,rzeczywiście ten kontur sie bardziej odznacza,ale moze to przez te opryszczkę.Chociaż zauważyłam,że przed makijażem,na górnej, tez jest taki wyraźny kontur(może taka uroda tych ust).Dól,jak dla mnie slicznie i naturalnie.
A Ty Sabrina ,malujesz usta??? Może tylko błyszczykiem,to wtedy ,rzeczywiście efekt jest zupełnie inny i taki makijaz może sie nie podobać.Jeśli ktoś jednak maluje usta i konturówka i pomadką ( w tym samym odcieniu-WAZNE!!!) to taki makijaz powinien byc ok.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 06 mar 2009, 10:54

miraabel, od zawsze maluje usta konturówką i pomadką i od zawsze konturówka ma o jeden ton mocniejszy odcień. Nie patrze na mode bo ona mnie nie obchodzi,ja muszę sie dobrze z czymś,w czymś czuć.
Gdy wasze usta sa pomalowane to sa ok,ale nie podobają mi sie jak są naturalne i widać ta konturówkę. Galgi górna warga jest zdecydownie za ciemna ALE ona ma dopiero 5 dni i za jakis czas może będzie to lepiej wygladalo. U Ciebie dół jest za mocny,a makijarz ma JUZ 4 lata wiec pewnie wcześ niej był dużo mocniejszy. Góra u Ciebie mi sie podoba chociaż moggła by byc jeszcze o ton jasniejsza.
Na ulicy w makijażu wygląda to na pewno super,ale jak szminka zejdze i jest sie na mieście i nie podmaluje sie szybko ust,to wygląda to troche dziwnie. Tak samo jak jesteście w domu,bez makijażu,no i niech przyjdą znajomi,hmm,tez troche dziwnie to pewnie wygląda,bo widać sam kontur,czyli tak jak by taka osoba coś jadła i została resztka niezjedzonej szminki.
To jest tylko moje zdanie,a wiadomo,że każdy robi tak jak jemu pasuje,wiec proszę sie nie obrażać Kochane Dziewczynki ;) ;)

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 06 mar 2009, 14:08

Usta sobie, w takim razie na pewno odpuszczę. Znaczy permanentny.
Ale nad brwiami to bym pomyslała. :-) Ale tak, żeby włoski osobno rysowali. Widziała któras cos takiego?

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 06 mar 2009, 21:55

Sabrina,widze,że dalej sie nie rozumiemy.Tłumacze cały czas ,że wczesniej nie było widac tylko samego konturu ,a całe usta były pomalowane z zaznaczonym konturem-cos jak dolna warga na tych zdjeciach u góry.Po prostu z czasem ten kolor na wardze schodzi i teraz to tak wygląda-powinnam juz ten makijaż odswiezyc. Ja jak miałam makijaz permanentny juz nie malowałam ust-jedynie pomadką pielęgnacyjną- bo nie było takiej potrzeby. Teraz załuje ,że wstawiłam to zdjecie ,bo jest to mylący obraz. Teraz to na zdjeciu tak wygląda ,jak bym miała zrobiony tylko sam kontur.W rzeczywistosci jest mniej widoczny.I ja sie nie obrazam po prostu dyskutuje.Ciekawa jestem waszego zdania,ale jednak widze ,że nie za bardzo sie rozumiemy.Byc może od razu po zrobieniu moje usta tez by sie wam nie podobały-tego nie wiem.Chcę tylko powiedziec ,że wyglądały zupełnie inaczej.Może ,jak sobie zrobie drugi raz to wam pokaże i wtedy bedziecie dokładnie wiedziały ,jak taki makijaz wygląda,chociaz nie wiem ,czy zdjecia to oddadza.

Muflon ,jest taka metoda malowania brwi o jakiej piszesz.Słyszałam ,że wygląda to bardzo fajnie-ładniej niz brwi malowane jedna kreską.

Sabrina
,jeden ton mocniejszy odcień konturówki jest jak najbardziej ok - ja tez tak lubię. Nie podoba mi sie jak jest taka róznica ,jak na zdjeciu wstawionym przez ciebie.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 06 mar 2009, 22:22

miraabel, no to zle zrozumiałam ;) Jak całe były w tym kolorze no to były śliczne!!! :-D Mnie cały czas tylko ten kontur sie nie podoba.To wypełnij sobie jeszcze raz,bo jak sa całe wypełnione i jednolite to pewnie super wyglądają. 8-) 8-)
Moja mama miała brwi robione i prze pare tygodni troche komicznie wyglądała,bo były strasznie czarne,ale potem fajnie.

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 06 mar 2009, 22:37

Sabrina, mnie sie wydawały śliczne .Byłam bardzo zadowolona.Zreszta wielu osobom sie podobały.Jednak nie musza sie podobac kazdemu-rozumiem.
A z tymi brwiami to niestety tak jest ,że poczatkowo to wyglądaja tak jak w filmach "W starym kinie". ;)
Moje usta poczatkowo tez były troche mocne,bo i czerwień wargowa podrazniona i kolor bardzo swiezy.Zawsze je wtedy lekko musnęłam podkładem,bo chciałam bardziej naturalny efekt. :-)

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 07 mar 2009, 02:16

miraabel pisze:kontur chyba zawsze jest widoczny
Mnie też się nie podoba kontur i jak patrzę na usta Galgi, to sobie myślę: żal, po prostu żal takiej naturalności...

ullrike,

Ty też masz -na mój gust- bardzo ładne, świeże usta 8-) i ja to takich ust bym się jeszcze długo nie tykała.

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”