Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.2

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 02 mar 2009, 15:03

ullrike pisze:Mnie to wyglada jak pranie przez zamaczanie
:badgrin: rzeczywiscie istna wyzymaczka :roll: :badgrin:
ja to mialam wanienke mebel , bobas na wysoosci mojego pasa , bez zchylania sie jak tutaj i "wyzymania" . Co tez teraz nie wymysla :x
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 02 mar 2009, 15:12

Fajne takie dzieciątko tylko szkoda że rośnie,bo noworodki sa najukochańsze.
Usta nic nie bolały. Takie zwykłe ukłucie. Dwa razy miałam robione bez znieczulenia to łzy mi ciurkiem leciały
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

miraabel
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: miraabel » 02 mar 2009, 15:34

Głupie to wiaderko. ;) Ja bym tam tego nie kupiła.Dziecko takie ścisnięte,jak śledzik.Juz dosyc sie nasiedziało w ścisku,hihi.Nie widze problemu w wykąpaniu noworodka.Od poczatku kapałam swoje dziecko sama , w zwykłej wanience.Ale taka o jakiej mówi Kwiatuszek na pewno jest super wygodna. 8-)

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 02 mar 2009, 15:42

aha. Dla 40+ to powinni takie wanny z hamakiem robić, jak Kwiatek pisze. :-0

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 02 mar 2009, 19:18

Okropne to wiaderko!!!! Niechcący matka,pies,tatuś zawadzi o nie i dzieciak leci na podłoge...."Wylali dziecko z kąpielą". Dziecko paromiesięczne ma juz troszkę siły,wierci sie kopie i samo moze wywalić to wiadro. No ale potem może służyć za kosz na dziecięcą brudna bielizne,albo jako wiaderko do pisku,no albo nawet jako doniczka w ogrodzie haha 8-)
Mulfon usteczka mam już całuśne i śliczne.Siniaczek zszedł,przy dotyku w miejscu gdzie podany został preparat przy dotykaniu palcem czuje troszkę twardszą warge i troszke pobolewa,ale usta sa super!!
Ullrike makijaż per....nierówno schodzi i bedziesz miała potem usta jak byś coś jadła i zeszła Ci konturówka. :? Lepiej je powiększ,a na tatuaż masz zawsze czas. Po roku na ustach nie będziesz miała salu po wypełniani i wtedy sobie najwyżej zrobisz.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 02 mar 2009, 21:35

Ale się ożywiło! Dziewczyny, Ulrike dobrze wkleiła. Nie mam wiaderka, bo też uważam, że nie jest wygodne. Dziecko powinno się wyciągnąć w kąpieli ,zrelaksować a nie takie wyściskane. No i jak tam ręce włożyć żeby umyć ciałko? Do siebie kupiłam normalną, taką żeby w lecie do ogrodu wynieść do pluskania. Młodzi kupili z wybrzuszeniem na środku, {żeby dziecko nie zjeżdżało} z przewijakiem, zaworkiem z wężykiem do spuszczania wody i licho wie z czym jeszcze, bo nie przyglądałam się dokładnie.
Ha! Muflonku ja od dawna do twarzy używam kremu oliwkowego na zmianę z oliwką Jonsona , tą w żelu. Reklamują, że zatrzymuje więcej wody w skórze. Dla dziecka kupiłam zwykłą. Szukam co stare i sprawdzone. Poszukuję mleka "niebieskiego" ale chyba już nie produkują. Podobno Babilon jest zbliżony {na wypadek gdyby nie karmiła}
Czasem mnie skusi inny krem właśnie kupiłam taki dla 50+ stosuję parę dni i cholewcia mam całą buzie w czerwonych pryszczach!!!No kurcze od 3 lat nic mi nie wyskakiwało, to teraz wylazło jak chce porobić zdjęcia z maleństwem :cry:

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 02 mar 2009, 21:47

Tu macie wiaderko z podstawką i zawartością
http://www.urwis.pl/sklep/z4852_tummy-t ... owlat.html

Kwiatuszku jak "działa" taka wanienka?Nie kumam. Ten hamak się odpina i wkłada do środka? Czy na sucho? Najbardziej podoba mi się pomysł z zaworkami. Wygodne, bo nie trzeba dźwigać wanienki żeby wylać wodę. No i stelaże! Nie trzeba się schylać.....Ja kładłam kawałek dykty na wannę, ale było za nisko, a krzyże po porodzie bolą :( .

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 02 mar 2009, 21:57

Babino ten hamaczek sie bardziej opuszcza tak zeby dziecko bylo lekko zanurzone w wodzie /pupa/ pępuszek na wierzchu, głowka uniesiona polewasz wodą i nie ma obawy,ze Ci sie dziecko za bardzo zanurzy albo zachlysnie woda. Ale taka co ma takie wgłebienie tez w zupełnosci wystarczy.Im wiecej wymyslów tym gorsze. Podobno pielegniarki namydla i po kran i idzie im to jak po sznurku, nie bawia sie w wanienki. Sama synowa to widziała w szpitalu jak była.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 02 mar 2009, 22:48

Hamaczek zdecydowanie lepszy od wiaderka :p Córka też mówiła żebym nie kupowała wanienki tylko umyjemy w umywalce. Jednak kupiłam, bo koszt zwykłej wanienki to ok.20 zł, a przyda się latem w ogrodzie. Zastanawiam się na stelażem, ale na te parę kąpieli to chyba nie kupię. Są różne od 50 -100 zł .Takie do wanny i na podłogę.....
Ten temat nie interesuje "nie babć" ale jeszcze tylko zapytam Cię Kwiatuszku, co Twoja synowa je przy karmieniu piersią? Czytam w necie i wyczytałam, że właściwie nic nie wolno :( . Zaniosłam jej dzisiaj różne smakołyki i wszystko zabrali. Pozwolili tylko wodę i sok z marchewki {mojej roboty}.

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 03 mar 2009, 09:20

Jestem po przygodach . Wczoraj wieczorem mialam kurs makijazu , nawet fajnie pomalowalam kolezanke , zrobilam fotki to pozniej wstawie . Wracalysmy do samochodu , a tam SZOK :x szyba od strony pasazera wybita (samochod ma kilka miesiecy) , miliony drobnych kawalkow szkla rozsypanych na siedzeniach i wszedzie naokolo , brak gps ! Cholerka , nie bylo mi do smiechu , tym bardziej ze bylo juz po 22 giej . Posprzatalam ile moglam i pojechalam do komendy zlozyc deklaracje , potem jeszcze jazda po wstawienie szyby takiej prowizuarnej . Dzisiaj juz bede miala wstawiona dobra szybe . Mam dosyc miasta!
Na wsi mialam spokoj . A wiecie co jeszcze mi sie przydazylo , tez wczoraj , kiedy podjezdzalam pod dom wparowal mi do samochodu jakis facet ( z wygladu Pakistanczyk , albo z Indi) i sie rozsadowil na siedzeniu i nie chcial wyjsc :roll: :badgrin: Nie moglam sie go pozbyc , a ze nie mowil po francusku , to nic do niego nie docieralo , ale jakos mi sie udalo i ...podchodzil do kazdego samochodu i probowal otworzyc drzwi , bref niezly cyrk !
Dzisiaj mam kurs wizazu , az sie boje jechac :(
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”