Co studiujecie, gdzie pracujecie, co zamierzacie???

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 17 cze 2008, 00:50

nakorat nie ale tez w wydawnictwie ;)
wogole ja nie wiem czy mam walczyc czy nie
ja nie skonczylam zadnego Uniwerka jak w wiekszosc w Wawie :/

Dominicana to teraz nie pracujesz nigdzie?
ciekawa fuche bedziesz miec na pozycji HR;) moze trafimy na siebie kiedys hihhi;)

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 17 cze 2008, 21:51

jaaa pisze:
Dominicana to teraz nie pracujesz nigdzie?
ciekawa fuche bedziesz miec na pozycji HR;) moze trafimy na siebie kiedys hihhi;)

pracuje już od chyba 10 miesiecy, ludzi w pracy mam przesuperowych takich do tańca i do różańca :mrgreen: ale juz chce robic cos fajnieszego, bardziej ambitnego i oczywiscie lepiej płatnego bo mam teraz sporo wydatków i potrzebuje duuuuzio pieniedzy :mrgreen:

i tak sobie własnie chodze na rozmowy kwalifikacyjne, a ze wysyłam ok 3-4 cv tygodniowo od 1,5 miecha to troche tych pogawędek jest :mrgreen:

a Ty walcz :!: :!: :!: jak nie spróbujesz to bedziesz sobie potem wypominać że dałas ciała :!: mój kumpel własnie startował na staz w Agorze rok temu, bez doświadczenia tylko z duzym uśmiechem i chęcią nauki :-D i co :?: i super bo własnie podpisali z nim umowe o pracy i koles sie pnie w góre :-D
także masz sie ładnie starać i wal drzwiami i oknami na wszystkie rozmowy :-D
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 18 cze 2008, 00:29

oki bede;)a przynajmniej spobuje

a Ty w banku pracujesz?

Awatar użytkownika
mala.ines
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: mala.ines » 18 cze 2008, 08:58

a ja rzuciłam prace, jakieś 2 mies. temu.
Teraz mam luz, surfuje sobie po niecie, wyjeżdam, chodzę na basen/aerobik/do kosmetyczki..

Na początku to było fajne, ale powoli zaczyna mi się już nudzić. :-?

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 19 cze 2008, 20:51

hmm zastanwiam sie jeszce nad jedna rzecza w tym stazu z mozliwoscia potem zatrudnienia trzeba znac ang/ bardzo dobrze a ja znam srednio ,mam certyfikat intermediate...

a sama czuje sie ze umiem podstawy bo jezyka nie uzywalam praktycznie wcale,tyle co w necie czytam artykuly po ang i filmi po ang- rozumiec rozumeim ale wmowie leze raczej

noi nie wiem czy isc na staz czy isc na roczny kurs anglika i dopiero po skonczeniu studii za polotra roku ( w wieku 25 lat!!!) na staz...?
nie wiem co robic:(

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 19 cze 2008, 21:57

na staż idź!!!! angielskiego zawsze mozna sie uczyc wieczorami albo w weekendy.
zauwazyłam ze często w cv podają zawyzone wymagania, pozniej jak idzie sie na rozmowe to okazuje sie ze w sumie wystarczy umieć to i tamto a reszty nauczysz sie w trakcie.

Jak dostalam sie do banku (pracuje w centrali, nie w oddziale) to wiesz, mysle sobie...kurna co ja tu robie, nie dosyc ze nic a nic nie wiem o bankowości- no moza poza tym jak sie wyciaga kase z bankomatu i płaci kartą w sklepie, to również kompletnie mnie to nie interesowało :/
ale co tam, mialam 3 tygodniowe szkolenie, ale juz mniej wiecej po 2 tygodniach zakumalam i ogolnie z pomoca ludzi po tygodniu normlanie juz pracowalam:)

także wiesz, ja wychofdze z załorzenia ze człowiek jest w stanie sie wszystkiego nauczyc, i pewnie nawet jakby mnie wyslali na obóz szkoleniowy Al-Kaidy to po 2 tygodniach złorzylabym swoją własną bombke:)

głowa do góry jaaa, dasz rade, tylko musisz dać sobie szanse...nie cykorzymy nie nie nie :mrgreen:
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 19 cze 2008, 22:28

w weekendy bede musila jezdzic na zjazdy na studia do mojego miasta- 250 km...:/

jedyna wlasnie nadzieja ze bym ang w trakcie mogla uczyc sie stazu... albo zblaznic poziomem moim :roll:

z drugiej strony na takim kursie przeciez nie bede miec slowek i zakresu ang ktory bede miec na stazu wiec tez kurs moze mi nic poza stycznoscia z ang nie dac :roll:

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 20 cze 2008, 09:53

jaaa, zawsze jak mam takie wątpliwości, jak Ty, przypomina mi się najmądrzejsza życiowa maksyma, jaką słyszałam:
Kto chce coś zrobić - szuka rozwiązań, kto nie chce - szuka wymówek.
Sama sobie odpowiedz, czy chcesz pracować czy nie....
Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)

Awatar użytkownika
mala.ines
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: mala.ines » 20 cze 2008, 23:21

To ja zdecydowanie szukam wymówek :-?
I narzekam.

A tak bym chciała to zmienić.
Obudzić sie, mieć dużo energii, działąć, istnieć, czuć że żyję.
Pracuję nad tym.

Ale to nie takie łatwe.

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 21 cze 2008, 00:04

mała.ines pisze:To ja zdecydowanie szukam wymówek :-?
I narzekam.

A tak bym chciała to zmienić.
Obudzić sie, mieć dużo energii, działąć, istnieć, czuć że żyję.
Pracuję nad tym.

Ale to nie takie łatwe.
taka sama i moja odpowiedz szukam ale jednoczesnie narzekam :-?

no sorry co ja mam poradzic chce isc na staz ale mam pojsc nie umiejac ang tak jak jest wymagany??? czy isc po trupach a potem zobaczyc jak to sobie nie daje rady:(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”