Języki obce - angielski

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
szyszunia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: szyszunia » 06 maja 2005, 17:59

MonikaS ja juz o jez.rosyjskim wspomnialam wczesniej i tez go na razie szufladkuje choc wydaje mi sie lada moment"wybuchnie".Fajnie by bylo, bo bysmy sie moze na cos przydały :wink:

Awatar użytkownika
Olka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Olka » 06 maja 2005, 20:00

Pani Proresor Gino :D
Więc co Pani proponuje na pierwsze lekcje angielskiego. Od czego powinien czlowiek zacząc naukę?

Dobre rady zawsze w cenie :D

Awatar użytkownika
Tatiana
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Tatiana » 06 maja 2005, 20:21

olka, nie nabijaj sie z tej pani profesor :( :( nie, teraz powaznie. poszukaj sobie kogos dobrze wyksztalconego metodycznie ,bo to jest podstawa przekazywania wiedzy. niech ta osoba sprobuje Cie jakos ukierunkowac. po prostu powiedziec od czego masz zacząć. A potem ksiazka , slownik i wio!!!!ja w wolnych chwilach lubie "poczytać" slownik jednojezyczny z angielskiego i zawsze cos nowego do bani wpadnie!!!!nie wierz w zadne cuda , jezyk to ciezka praca!!!ale sie oplaca!!! :wink: :wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Tatiana
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Tatiana » 06 maja 2005, 20:25

dziewczynki z tym rosyjskim to macie racje, ze ktoregos dnia beda nas potrzebowac ze znajomością jezyka rosyjskiego!!!moja mam wykladala rosyjski i chyba po niej mam zapal do tego jezyka. iedys dawno temu zajelam 1-sze miejsce na olimpiadzie wojewódzkiej z rosyjskiego( a potem wstep do ogóla za friko!!!!)po prostu fajnie brzmi i jest bardz :roll: o prosty

Awatar użytkownika
Olka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Olka » 06 maja 2005, 20:35

Dzięki Gina :wink: Ja sie nie nabijam, ja naprawdę podziwiam ludzi wyksztalconych. Pozdrawiam :D

Awatar użytkownika
szyszunia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: szyszunia » 06 maja 2005, 21:42

to moze gina ty nas bedziesz uczyc!!!
dziewczyny, ja mysle ze to dobry pomysł,a wy?

Awatar użytkownika
Tatiana
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Tatiana » 08 maja 2005, 10:21

no problem Szyszunia, when can we start?????

Awatar użytkownika
aliss
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: aliss » 08 maja 2005, 11:38

Tak sobie czytam ten wątek...
I rzeczywiście oglądanie anglojęzycznych stacji telewizyjnych daje swietne efekty!
Będąc w szkole podstawowej, czyli łaaadnych pare lat temu :D oglądałam nałogowo bajki na Cartoon Network :lol: , który wtedy jeszcze nie był w polskiej wersji. Skutki tego były takie, że kiedy pare lat później w szkole zaczęła sie nauka angielskiego podswiadomie wiedziałam jak co sie wymawia, itp. a gramatyka bardzo łatwo wchodziła mi do głowy. Niektórzy podejrzewali, że biore pewnie jakies korepetycje.
Niestety ostatnio trochę zaniedbałam angielski i pora odkurzyć co nie co swoją wiedzę :wink:

Awatar użytkownika
Basia1
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Basia1 » 08 maja 2005, 12:23

Najlepszy sposób na naukę angielskiego (jeżeli już ktoś ma jako takie podstawy) jest oglądanie filmów bez lektora i napisów. Najlepiej wybrać sobie kilka filmów które się już widziało wcześniej i wiadomo o co chodzi i oglądać je do znudzenia.
Potem gdy trzeba samemu coś powiedzieć zaczyna się mówić całymi zdaniami i konstrukcjami z filmu i ma się pewność że to jest super poprawnie :wink:
10 kwietnia 2006 - zmniejszenie piersi

asia 1
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: asia 1 » 08 maja 2005, 17:51

Ja stosuję sposób Basi 1, ale nie do znudzenia, tylko dotąd dopóki mnie ciekawią kwestie lub film. ponownie powracam do filmu za jakiś czas. W pamięci pozostają całe wyrażenia , zdania, które przypominają się w odpowiednich momentach życia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”