Moderator: Zespół I
To musi być ciekawe, jak dziewczyna 162 cm mówi facetowi 179 cm, że nie ma u niej szans bo jest za niski*kawa*131 pisze:Mam 162 i uwielbiam swój wzrost, nigdy nie chciałabym być wyższa. Jestem drobna i ten wzrost do mnie pasuje. Natomiast mężczyzna jak dla mnie musi mieć minimum 180 wzrostu - taki ma mój mąż (na szczęście!!). Przy moim wzroście mogłam wybierać i przebierać w facetach bo rzadko się zdarza by jakiś był niższy ode mnie.
Wiesz, może on miał też inne, ważniejsze kryteria niż wzrost. Wzrost u kobiet w granicach 155-180 cm aż tak wielkiego znaczenia nie ma, ważniejsze jest fajne ciało, twarz, sposób poruszania, ubiór, a wzrost to sprawa drugorzędna, dopiero jeśli kobieta ma ponad 180 cm lub poniżej 155 cm, to jest to sporym minusem. Optymalnym wzrostem jest 170 cm, bo przy tym wzroście można mieć zarówno ładną sylwetkę, długie nogi, kobiece kształty jak i ten wzrost sam w sobie jest kobiecy, a nie męski. 170 cm to kobieta wysoka, ale nie mutant jak taka ponad 180 cm albo karlica 150 cm.*kawa*131 pisze: P.S. całe szczęście że mojemu mężowi podobały/ją się niskie kobiety![]()