Pierwsza, poważna praca- dobre rady mile widziane:)

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Malowanka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: Malowanka » 26 sie 2007, 13:01

ja własnie zmieniłam na nową po 8 latach pracy w jednej firmie i też się czuję jakbym zaczynała od postaw :) Ale jestem zadowolona

_Aga_ brak doświadczenia nie eleminuje Cię z dostania fajnej pracy. Wielu pracodawców szuka takich osób. Wtedy można pracownika odpowiednio ukierunkować, wykształcić - a osoby z naleciałościami i nawykami z poprzednich firm są często ciężkie do przestawienia na inne warunki

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 27 sie 2007, 08:54

Tak sobie ostatnio dużo myślalam o pracy i doszłam (po raz kolejny zresztą ;) ) do wniosku, że muszę zacząć coś własnego. Zazdroszczę tym osobom, które dość, że mają świetne pomysły, to jeszcze nie obawiają się wprowadzać ich w życie :roll:
Ale chyba na mnie też nadszedł czas. Dotychczas zawsze gdzieś gubiłam się i rezygnowałam. Teraz zaczynam poszukiwanie fajnych pomysłów na biznes. Jak coś znajdę, dam wam znać. Chyba, że chcecie się dołączyć :?: :-) ;)
Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)

Awatar użytkownika
agatha_s
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: agatha_s » 28 sie 2007, 22:34

Z odpowiedziami na CV to jest tak, że im dłużej jej nie ma tym gorzej (choć to nie reguła). Generalnie ja prowadzę teraz rekrutację, dostałam kilkaset cv, wybrałam z nich może 15.

Nie wiem czy nasz dział HR będzie w stanie odpowiedzieć całej reszcie. Odbyłam już kilkanaście spotkań i chce mi się wyć. Nie mogę znaleźć nikogo sensownego. - buuuu :cry:

Awatar użytkownika
groszek
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: groszek » 30 sie 2007, 16:45

agatapas, no popatrz, a tu tyle chętnych do podjęcia pracy... ;)
czy to mi³oœÌ w twoich oczach?... czy masz tylko przekrwione bia³ka?

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 31 sie 2007, 08:20

wczoraj byłam na pierwszej rozmowie, było całkiem fajnie, oczywiscie nie da sie zupełnie odstresowac, ale jak sie idzie porozmawiac o czyms o czym ma sie pojęcie to jest ok, fajnie by bylo gdybym przeszła do kolejnego etapu 8-)
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
katrinn
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: katrinn » 02 wrz 2007, 09:15

ja też byłam na rozmowie kwalifikacyjnej, we wtorek, instytucja państwowa i 1500 brutto :( opiekunka bierze 10 zł za godz. :evil:
16.05.07- plastyka brzucha ju¿ po [smilie=happy.gif]

_Aga_
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: _Aga_ » 03 wrz 2007, 20:53

zastanawia mnie pewna rzecz, czy każdy pracodawca daje czas na przemyślenie decyzji o podjęciu pracy? i czy wypada wogóle prosić o czas na przemyślenie decyzji... ?

Awatar użytkownika
agatha_s
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: agatha_s » 03 wrz 2007, 23:39

_Aga_ pisze:zastanawia mnie pewna rzecz, czy każdy pracodawca daje czas na przemyślenie decyzji o podjęciu pracy? i czy wypada wogóle prosić o czas na przemyślenie decyzji... ?
Ja nie uważam, tego za coś złego jeśli kandydat nie odpowiada od razu na propozycję. Sama staram się nigdy od razu nie odpowiadać.

No ale niektórzy uważają, że jeśli chcesz myśleć, to znaczy że nie jesteś wystarczająco zmotywowana. Jednak powiem ci, że jak "wpadniesz w oko pracodawcy", to zaczeka na decyzję, a jeśli nie, to może to nie jest pracodawca, dla którego chcesz pracować.

Jedyne czego nie robię to się nie targuję. Jeśli ktoś przychodzi do mnie i mówi, że gdzie indziej dostal lepszą ofertę, to to już jego wybór. U mnie zero targów.

_Aga_
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: _Aga_ » 04 wrz 2007, 14:18

agatapas dziękuje za odpowiedź :)

ja również swoją pierwszą rozmowę kwalifikacyjną mam już za sobą... :-)

Awatar użytkownika
Malowanka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: Malowanka » 05 wrz 2007, 20:08

jeszcze się dorzucę z tym czasem na odpowiedź. To normalne, że musisz wszystko przemyślec, nie tylko Ty ale i pracodawca. Nie spotkałam się z tym, żeby pracodawca wymagał od razu decyzji podczas rozmowy. Nawet jezeli potrzebna mu jest szybko osoba do pracy, można się umówić na telefon na następny dzień.
Przeważnie jest tak, że po rozmowie zarówno Ty jak i pracodwaca intensywnie analizujecie wszystkie za i przeciw. I gdy dzwonią do Ciebie z odpowiedzią (oczywiście pozytywną 8-) ) to Ty już przeważnie wiesz
I wiesz co, zawsze na nastepny dzień po rozmowie, z dystansu, wszystko wygląda inaczej. A podczas rozmowy są emocje i nie jesteś w stanie spokojnie rozważyć propozycji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”