jak znaleźć wymarzoną pracę??

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
savanna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: savanna » 14 lut 2006, 15:46

Powiem tak-skonczylam studia i do niczego mi sie nie przydaly.Wiecej natomiast dalo mi moje hobby,czytanie ksiazek, oraz talent do jezykow 8) .A doswiadzczenie nabierasz droga empiryczna a nie teoretyczna.
Papieros skraca zycie o 9 minut.Seks wydluza je o 15 minut.Walczmy seksem o nasze zycie!

ask
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: ask » 14 lut 2006, 15:47

savanna:
jest mi obojetne za ile pracujesz i co robisz , tez mam dobra prace i dobrze mi sie powodzi - to mi starcza, do bycia zadowolona :)
tylko nie rozumiem, dlaczego ta Irlandia jest takim "rajem" - bo na mnie nie zrobila takiego wrazenia. Ale ok, to jest Twoje zdanie i dobrze, ze Ci sie tam podoba :)

Awatar użytkownika
savanna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: savanna » 14 lut 2006, 15:52

Dla mnie np jest rajem podatkowym a poza tym bardzo tu duzo ludzi o wzroku teskniacym za rozumem...Ja wiem jak to wykorzystac :twisted: :lol:
A na Twoje pytanie nie odpowiem bo nie jestem "ludzie" ,zreszta nie wiem co robilas w Irlandii...Zachwyca mnie moj dom,oraz podejscie ludzi-jestem tu incognito i czuje sie dobrze- w Polsce mi tego brakowalo
Papieros skraca zycie o 9 minut.Seks wydluza je o 15 minut.Walczmy seksem o nasze zycie!

Awatar użytkownika
Lady_80
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Lady_80 » 14 lut 2006, 15:58

savanna pisze: Nazwa Uczelni-no podejscie godne podziwu :twisted: Widzialam cv-ki ludzi po Jagielonce po jakis "sztucznych " tworzonych kierunkach na sile-zeby uczelnia miala z czego ciagnac.Pewnie tez sobie wmawiali ,"ale to przeciez taka renomowana uczelnia".
hehe troche przesadziłaś.... uważam, że ma duże znaczenie jaką szkołe się kończy,

Studia powinny nauczyć młodych ludzi nie tylko teorii ale i praktyki - zgadzam się ale podstwą jest wiedza teoretyczna!!

szkoda, że musisz zawsze krytykować opinie innych!! ciekawe czy po powrocie do Polski znajdziesz taką super prace z ogłoszenia z gazety!
powiêkszenie piersi - dr Dobrska(Vita-Glob)

[url=http://www.TickerFactory.com/]
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... weight.png

ask
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: ask » 14 lut 2006, 15:59

uczylam sie tam, i nie zadawalam ci pytan - stwierdzilam fakt, ze nie rozumiem w czym Irlandia jest lepsza od kazdego innego kraju. nie chcialam cie tym "wkurzyc". no i proponuje powrot do tematu :)... jak znalezc dobra prace :)

ask
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: ask » 14 lut 2006, 16:04

Moj profesor powiedzial mi kiedys, ze studia sa nie po to, zeby cie wszystkiego nauczyc, one maja za zadanie nauczyc cie gdzie szukac potrzebnych informacji i jak je wykorzystac. Dlatego sadze, ze jesli stana 2 osoby o podobnym profilu i jedna z nich studiowala a druga nie to ta po studiach sprawdzi sie lepiej - choc to oczywiscie nie regula.

Awatar użytkownika
savanna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: savanna » 14 lut 2006, 16:06

Nie wkurzylas jedynie nie rozumiem takich tekstow pt ze "Polacy pracuja tam,za te kiepskie pieniadze,rzucone niczym ochlapy" Ja akurat mam komfortowa sytuacje,ale znam ludzi,ktorzy ciezko pracuja i godnie zarabiaja tutaj na chleb i wakacje w Egipcie.Wiec mysle,ze warto byloby czegos doswiadczyc zamiast rzucac kalumniami.Maja krasc i zabijac w Polsce? :roll: Bezsensu

Awatar użytkownika
savanna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: savanna » 14 lut 2006, 16:08

Wracajac do tematu pracy -jednym z priorytetowych zagadnien przy wyborze pracy jest czego od niej oczekujesz-satysfakcji czy pieniedzy :twisted: :lol:

Awatar użytkownika
Lady_80
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Lady_80 » 14 lut 2006, 16:08

savanna pisze: Mylisz pojecia-ukonczenie studiow nie jest gwarantem tego ,ze ktos bedzie przedsiebiorczy,pracowity,rezolutny,asertywny,konsekwentny,etc
Zajęcia w jakis bralam udzial wymagały duuzej kreatywności / mysle, że duzo innych tez/ sama nauka podrecznikow nie pomogla. W szkole nauczylam sie pracowitości i konsekwencji!! Miałam duży kontakt z różnymi osobami gdy prowadzilam badania - od byłych narkomanów, prostytutek po ludzi którym bliscy umierali w hospicjum na nieuleczalne choroby. Dużo się nauczyłam i zmienilam podejscie do świata, życia !

Gdybym wybarała szkołe w ktora "odbębnia " wykłady nic bym nie wyniosła! Więc nie opowiadaj bajek., że nie liczy się uczelnia, kadra itp. Tylko praktyka! Bo nikt nie przyjmie np. lekarza bez wiedzy teoretycznej!! TYlko, że tych info. jest tak dużo, że nie ma czasu na praktyki i otym mowie!! Wymagają doświadczenia a nie pozwalają go zdobyć!
powiêkszenie piersi - dr Dobrska(Vita-Glob)

[url=http://www.TickerFactory.com/]
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... weight.png

ask
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: ask » 14 lut 2006, 16:13

savanna:
napisalam, ze nie podoba mi sie podejscie Irlandczykow, a nie, ze ty lub ktokolwiek inny pracuje tam za takie a nie inne pieniadze

no i dobra praca to chyba taka, zeby zgadzaly sie i pieniadze i satysfakcja.
Wedlug moich "spostrzezen" pracodawcy oceniaja tez wysoko chec do dalszej nauki - niekoniecznie musza to byc studia...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”