O rany, ale fajny temat
Ja chomikuję etapowo i produktowo. Był etap chomikowania ciuchów, ale teraz systematycznie, przynajmniej dwa razy w roku, robię generalne czyszczenie szaf ze starych szmat, Jesli w czymś te pół roku nie chodziłam - idzie do PCK. jesli jest tylko jedna skarpetka, do kosza. Majtki - kosz. Itd. Pełna konsekwencja. Od niedawna udaje mi się taką samą akcję przeprowadzac z butami, choc to było dużo trudniejsze

hihi, mój Miś znalazł buty sprzed 8 lat, trapery, w których te 8 lat temu był kilka razy i nigdy więcej - nie pozwolił wyrzucić

)
Teraz wpadłam na pomysł czyszczenia kolorystycznego - będzie wymiana z kumpelą szmat brązowo-beżowych na szaro-niebieskie.
Co do kosmetyków, to sądzę, ze żyłabym spoko przez kilka miesięcy utrzymując się z ich sprzedazy
Teraz doszły dodatkowe pudła i osobne półki w lodówce (dobrze, ze jest BIIIIIIG), bo kręcę sobie sama rózne smarowidła. Mam juz kilkadziesiąt słoiczków i pudełeczek, nie mowiąc o tonach wody destylowanej i wszędzie-suszących-się buteleczkach i zlewkach
O gazetach nawet nic nie piszę, bo boję się zapeszyć, żeby mi półki w przedpokoju nie połamały się pod ciężarem wielu roczników

Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)