Na emigracji-czyli jak sie odnalezc ?cz.4

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
doma1982
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: doma1982 » 26 mar 2009, 14:08

Ja mieszkam obecnie w Niemczech i chodze na kurs jezyka niemieckiego. Ale przyznam sie szczerze, ze nie idzie mi za dobrze.Ten jezyk wogole nie wchodzi mi do glowy, pomimo ze w szkole mialam go od piatej klasy podstawowki :? Niemiecki byl jednym z tych przedmiotow, ktore olewalam i zalezalo mi tylko na tym zeby zdac do nastepniek klasy. Nigdy nie przypuszczalam, ze przyjdzie mi mieszkac w DE :?
Ach, trzeba bylo sie uczyc tego jezyka w szkole to teraz bym miala łatwiej ;)

Zreszta nie cierpie tego jezyka :!: :!: :!: bleee :(
Trzeba mieć to wyczucie, to minimum, ten takt, komu trzeba, komu można, komu nie, komu tak. Bowiem każda kobieta dobrze o tym wie: komu trzeba, komu można, komu tak, komu nie:)))

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 26 mar 2009, 14:32

Ja tez nie cierpie niemieckiego!Ciesze sie ze nie musze sie go uczyc!!!
Londyjka, Holenderski jest milion razy lepszy od niemieckiego!I wcale nie tai trudny jak by sie moglo wydawac wiec annepoluisz go ;) A moze poznasz jakiegos przystojnego holendra i wtedy to juz wogole zapomnisz ze kiedys nie lubilas tego jezyka!veel geluk! succes!(soory jak zle) :badgrin:
Ja uwielbiam Holandie starsznie chcaialabym tam znowu mieszkac ale zycie potoczylo mi sie tak a nie inaczej i mieszkam w deszczowej Irlandii,ale widocznie tak mialo byc ;)
doma1982, wspolczuje ci kochana :? 3mam kciuki 8-)
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
ghostdog
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: ghostdog » 26 mar 2009, 17:23

Kurcze laski...to ja mam inaczej...uwielbialam holenderski...lubilam charkotac i chrupac w wymowie i podstawy niemieckiego i dobry angielski baaardzo mi pomogly ;) Ale ja chcialam sie tego jezyka nauczyc...nie chodzilam na kursy ale mialam kurs ESKK...i szybko mi to wchodzilo...czasem poznawalam nowe slowka a moja Berdine 4 letnia ktora sie opiekowalam tez zaczynala te slowa uzywac hihihh..poziom 4 letniego dzieciaka ;)
Ale fakt faktem ze mieszkalam u holenderskiej rodziny i latwiej przychodzila mi nauka...a teraz 10 lat po....mam w glowie kilka slow i zwrotow...i jakaz szkoda....
2006 Latkowe cycuchy
2008 Kasprzykowe powieki
botoxik here i come:)

Awatar użytkownika
marta2454
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marta2454 » 26 mar 2009, 17:37

och a ja to miałam od podstawówki język niemiecki oj ciężko szła wymowa ale jakoś dawałam rade a teraz mieszkam w UK hihi i na nici mi ten niemiecki ,z którego tez nie wiele pamiętam .Teraz zapisałam się na kurs angielskiego hihi zobaczymy jaka jestem mądra w końcu muszę go szkolić jak chcę tutaj zostać .
03.03.2010 Plastyka brzucha - dr Brzuchański :)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png

Awatar użytkownika
Annetta
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Annetta » 26 mar 2009, 19:01

Anne Jezyk niderlandzki faktycznie nie nalezy do latwych jezykow, ale zapewniam Cie ze mozna sie go nauczyc. :p
I w miare wiekszej jego znajomosci i mozliwosci porozumienia sie w tym jezykiem mozna go nawet polubic :p
Tak bylo u mnie, przez jakis czas uzywalam tylko angielskiego -bo nie mialam planow zeby akurat w Holandii zostac-jednak bardzo polubilam ten kraj no i zakochalam sie w mojim mezu..Tak wiec chcialam i musialam sie jezyka nauczyc i teraz jestem dumna z siebie ze plynnie mowie w jezyku angielskim i w jezyku niderlandzkim.
Zobaczysz jak juz bedziesz cos tam mowic po niderlandzku to zobaczysz jakie mile reakcje uslyszysz od holendrow.Oni zdaja sobie sprawe ze ich jezyk jest dosc trudny i naprawde doceniaj nauke jezyka przez obcokrajowcow.Zreszta znajomosc ich jezyka pomaga tez w znalezieniu lepszej pracy.I dla mnie to mile ze np.moge kogos zrozumiec kto stoji obok mnie w kolejce do kasy
:-D
Ach jak ja sie ciesze ze jutro juz piatek i prawie weekend, jestem wymeczona tymi antybiotykami, tylko bym spala a niestety musze chodzic do pracy.

Trzymajcie sie :p

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 26 mar 2009, 20:14

Ja niemieckiego uczylam sie od 1wszej klasy podstawowki, chodzilam prywatnie, a potem mialam w szkole i jedyne co umiem to sie przedstawic! Wogole ten jezyk mi nie wchodzil do glowy, angielski natomiast szybko mi poszedł. A holenderski to juz w ogole pokrecony sie wydaje :roll: :badgrin:

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 26 mar 2009, 21:51

hello hello
nie zagladam tu bo cos ostatnio zle sie czuje i chodze spac baardzo wczesnie :|
podrzuce wam rysunki
http://www.biertijd.com/mediaplayer/?itemid=3954
obejrzyjcie sobie ;)

pozdrawiam i caluje Was Kochane Znajome z Rozanego Forum ;) :-D
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 26 mar 2009, 22:00

cukiereczekPL pisze:podrzuce wam rysunki
super :badgrin: :badgrin: :badgrin:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png
13.07. 2009- JUŻ PO
350cc HP, anatomiczne, pod mięsień, Eurosilicone - implant pekl po 9 latach

19.06.2019 - wymiana na okragle 450cc ES

Awatar użytkownika
sylwiach
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: sylwiach » 26 mar 2009, 22:25

misia dowiem sie w weekendzik jak mozna ewentualnie do ciebie dojechac to bym w weekendzik ten albo nastepny w dzien nawet podskoczyla pogadac,bylo by super.

a co do zajec po pracy to to nie jest starosc nie radosc, bo ja mam to samo,ze zwyczajnie mi sie nie chce,bo jestem zmeczona po pracy,ale musialam sie zmusic i uwierz ,ze na angol mi sie taaaaaaaaaaaak nie chce i dalej sie nie przyzwyczailam choc to juz miesiac i pomyslalam,ze zwsze uwielbialam tanczyc wiec moze i to bym zaczela...
Usmiech,usmiech,usmiech...to co w kobietach mezczyzni uwielbiaja:-)

Rene1
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rene1 » 26 mar 2009, 22:29

cukiereczekPL pisze:nie zagladam tu bo cos ostatnio zle sie czuje i chodze spac baardzo wczesnie
podrzuce wam rysunki
Zycze szybkiego powrotu do formy, a rysuneczki ciekawe.... :-D
Isc za marzeniem i znowu isc za marzeniem - i tak - wiecznie - az do konca.

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”