Anne Jezyk niderlandzki faktycznie nie nalezy do latwych jezykow, ale zapewniam Cie ze mozna sie go nauczyc.
I w miare wiekszej jego znajomosci i mozliwosci porozumienia sie w tym jezykiem mozna go nawet polubic
Tak bylo u mnie, przez jakis czas uzywalam tylko angielskiego -bo nie mialam planow zeby akurat w Holandii zostac-jednak bardzo polubilam ten kraj no i zakochalam sie w mojim mezu..Tak wiec chcialam i musialam sie jezyka nauczyc i teraz jestem dumna z siebie ze plynnie mowie w jezyku angielskim i w jezyku niderlandzkim.
Zobaczysz jak juz bedziesz cos tam mowic po niderlandzku to zobaczysz jakie mile reakcje uslyszysz od holendrow.Oni zdaja sobie sprawe ze ich jezyk jest dosc trudny i naprawde doceniaj nauke jezyka przez obcokrajowcow.Zreszta znajomosc ich jezyka pomaga tez w znalezieniu lepszej pracy.I dla mnie to mile ze np.moge kogos zrozumiec kto stoji obok mnie w kolejce do kasy
Ach jak ja sie ciesze ze jutro juz piatek i prawie weekend, jestem wymeczona tymi antybiotykami, tylko bym spala a niestety musze chodzic do pracy.
Trzymajcie sie