shilo pisze:A skoro ja nie mam jeszcze miesiączki od czasu porodu bo karmię piersią to mogę założyć spiralę w byle jaki dzień?
Ja też się boje hormonów no i cena Mireny jest ogromniasta.
shilo mimo że karmisz to miesiączkę powinnaś już mieć, nie rozumiem czemu nie masz???
spiralkę zakłada się właśnie podczas miesiączki, wtedy jest łatwiej wprowadzić,
ja swoją (nova T - bez hormonów to właśnie ta z miedzią) mam już ósmy miesiąc i mam mieszane uczucia, założyłam ją bo przy tabletkach miałam plamienia i liczyłam że przy spiralce będę miała z tym spokój, ale o zgrozo mam

zależy jaki cykl w jednych minimalne w drugim większe, wydaje mi się że u mnie jednak dochodzi do zapłodnienia i właśnie wydalane jajo daje taki efekt plamienia

nie czuję się z tym najlepiej, i teraz już staram się uważać w dni płodne, ale w tym wypadku mijam się z celem i już nie wiem co robić, do wyjęcia jakoś się nie mogę zmobilizować bo to jednak wygoda, ale....... minusy są, do tego pierwszy raz w życiu pojawiły mi się delikatne przebarwienia na twarzy, nie wiem skąd to licho, może jakaś reakcja na miedź w organizmie, ehhhhh zastanawiam się nad powrotem do tabletek :|