Wkładka/spirala - opinie!

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
magda1600
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Re: Wkładka/spirala - opinie!

Post autor: magda1600 » 03 sty 2012, 22:34

Ja mam mirene, na bank jest na 5 lat, wiec moze t coopery sa na 10...
z okresem, a wlasciwie z jego brakiem zyje sie swietnie (inlove
tylko te syfki...musze sprawdzic na necie czy dostane gdzies ten krem slimakowy:)
Ważne- Regulamin Forum Beauty w Polsce:
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopic.php?f=26&t=739" onclick="window.open(this.href);return false;
Galeria zamknieta: galeria@beautywpolsce.com
Samouczek: http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 26&t=11210" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
magda1600
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: magda1600 » 04 sty 2012, 00:30

gosienka, to ten krem?

http://www.skincarebody.co.uk/cgi-bin/t ... _DE3270000" onclick="window.open(this.href);return false;
Ważne- Regulamin Forum Beauty w Polsce:
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopic.php?f=26&t=739" onclick="window.open(this.href);return false;
Galeria zamknieta: galeria@beautywpolsce.com
Samouczek: http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 26&t=11210" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
gosienka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: gosienka » 04 sty 2012, 17:28

tak ten z prawej,ja mam w pudełku a nie w tubie,i na bank działa.Działa tez na rany,szybciej sie goja.
Odebrałam wyniki z krwi, hemoglibina ponizej normy a zelazo zanizone,to niestety przez ta spirale t coper,dawno wymieniąłm bym na mirene ale własnie boje sie tego braku pozadania po wymianie na hormonalna.

Awatar użytkownika
secretgirl
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: secretgirl » 18 sty 2012, 00:13

Hej, dołączam do grona zaspiralowanych. Jestem świeżyką bo wczoraj miałam wkładaną mirenę. Wczoraj coś tam mnie pobolewało, ale dziś jest już OK. Czekam na rozwój zdarzeń....

Hmmm... jeszcze wczoraj się naczytałam opinii na jej temat i są bardzo rozbieżne:
Jedne chwalą pod niebiosa (ta dr co mi zakłada również bardzo zachwalała), a inne piszą o takich skutkach ubocznych, że się odechciewa. W sumie to samo co po tabsach: obniżenie libido, wysyp pryszczy, tłusta cera i włosy plus ich wypadanie, obniżenie nastroju, a nawet stany depresyjne oraz wzrost wagi. No i jeszcze długo się utrzymujace plamienia.
Wiem, że to wszystko jest kwestią indywidualną, więc mam nadzieję, że też będę jedną z tych co chwalą :)
dr Świątkiewicz 12 maja 2010 - okrąglaski 285cc, pr.4.6, szer. 11.3
163cm, 52kg.

Awatar użytkownika
Antonelka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Antonelka » 19 sty 2012, 22:33

secretgirl (evilgrin
mnie tam sie nic nie odechcialo, nic mi nie wypadlo, upaslam, sie, bo sobie na nartach nie zalowalam (giggle a nie od mirenki (makeup ja jestem przeszczesliwa, 0 stresu, dolegliwosci, skutkow ubocznych, zyc, nie umierac... a jestem alergikiem na bardzo niespodziewane rzeczy, wiec powinnam reagowac inaczej... jedyne, co mi sie jeszcze zdarza, to leciutkie palmienia, ktore szybko mijaja... (emo

ja uwazam, ze byla to jedna z najlepszych decyzji w moim zyciu (rofl
uszy do gory (clin
pozdrawiam, Antonelka (sun (flower)

Zapraszam do polubienia nas i tutaj (makeup FACEBOOK

Facet - przedmiot do przytulania

Awatar użytkownika
secretgirl
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: secretgirl » 19 sty 2012, 23:59

Antonelka
to super, oby tak dalej. Wiem, że nie ma się co sugerować, że skoro innym nie pasi to mi też nie będzie.

Póki co też nie mogę złego słowa powiedzieć, nic mnie nie boli, @ się skończyła i plamienie w sumie też, ale to dopiero 3 dzień. Jak będzie tak dalej to też będę przeszczęśliwa (rofl
dr Świątkiewicz 12 maja 2010 - okrąglaski 285cc, pr.4.6, szer. 11.3
163cm, 52kg.

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 20 sty 2012, 19:47

Antonelka podpisuję się pod Twoim tekstem z zamkniętymi oczami (makeup (clin
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
agunia585
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: agunia585 » 24 sty 2012, 20:53

poczytałam i się nakręciłam na spiralę , ale właśnie wyczytałam , że mięśniaki w macicy są przeciwwskazaniem do wkładek. A ja jednego przyczajonego od lat mam.Chyba mi przepadnie. Wy nie macie mięśniaka (ów)?
Dr. Polak,plastyka brzuszka-07.11.2009
Dr.Żukowska, anatomiczne eurosilicone 410cc,15.04.2011

Nie jestem zachłanna,małą łyżką też się najem

Awatar użytkownika
gosienka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: gosienka » 24 sty 2012, 21:01

agunia nie mam miesniakow i nie mam przeciwskazan do spirali choc moja cytologia jest zawsze 2stopnia (triste
mam teraz mały dylemat, bo w niedługim czasie bede moje pipy wymieniac no i teraz boje sie ze jak wyjme wkładke,miesiac bede bez a potem niby ta mirena a potem operacja,wiecie narkoza ,nowa wkładka,sama nie wiem czy nie przemeczyc sie ,zrobic wymiane pipów a potem na spokojnie mirene załoze.Czy w miedzy czasie gdy nie bede miałą wkładki mozna nosic plastry przez ten miesiac>\

Awatar użytkownika
agunia585
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: agunia585 » 24 sty 2012, 21:19

jasne że tak albo zastrzyk - trzyma 3 miesiące i potem ta wkładka.
Przy zastrzyku z kolei problemem jest to że jeśli pojawią się po nim np. bóle głowy , to i tak trzeba się przemęczyć całe 3 miesiące, cofnąć się nie da działania hormonu.
Pozostają ci jeszcze prezerwatywy.
Mirena czy jak jej tam to ta wkładka z hormonem na 3 lata tak?
Trochę droga jest widziałam ceny 1000 i więcej. Nie chciałabym na raz tyle wybulić . Stopniowe koszty wydają mi się latwiejsze do przełknięcia ale pigułek już nie chce, 3 albo 4 miesiąc już nie łykam.
Generalnie dlatego że pojawiły się 2 ( ale w odstępach) obfite krwawienia, nie tyle obiętościowo co zbyt długo trwające.Moja ginek. powiedziała że to sygnał do odstawienia tabsów przynajmniej na 2 cykle ( więcej lepiej) bo trzeba zmierzyć endometrium i wykonać usg , cytologię bez działania hormonów pochodzenia chemicznego.
A skoro już je odstawiłam wolałabym zmienić metodę.
Dr. Polak,plastyka brzuszka-07.11.2009
Dr.Żukowska, anatomiczne eurosilicone 410cc,15.04.2011

Nie jestem zachłanna,małą łyżką też się najem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”